Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу: Финалният и най-важен петък в един невероятен сезон за щастие...

Пади Лоу: Финалният и най-важен петък в един невероятен сезон за щастие премина по план!

39
0

– Финалният и най-важен петък в един невероятен сезон за щастие премина по план!

Това бе обобщението на изпълнителния директор (техника) на Мерцедес Пади Лоу за първите тренировки на пистата Яс Марина в Абу Даби. Този уикенд пилотите на тима от Бракли Люис Хамилтън и Нико Розберг ще сложат край на двубоя помежду си и единият от тях ще е шампион в неделя вечер. От отбора обявиха вече неколкократно, че най-важно за тях е състезателите да получат абсолютно равен шанс в битката.

– Успяхме да изпълним цялата си програма, с различните типове гуми и нямаме проблеми. И двамата пилоти са доволни от представянето на колата – продължи Лоу. – Темпото ни изглежда силно. Имаме данни за гумите, които ще ни помогнат да планираме неделята. Ще се трудим упорито, за да оптимизираме всичко за квалификацията, както и състезателните настройки. Целта е да сме на първа редица, а накрая Люис и Нико да направят чиста надпревара. Има няколко коли, които са по-бързи, отколкото изглежда, така че не приемаме нищо за даденост.

Хамилтън бе категоричен, че иска да спечели този уикенд и се старае да подобри колата си.

– Поведението на автомобила е много добро. Това е най-добрият болид, който съм карал тук. Искрено се наслаждавам на управлението на това трасе. Все още можем да пооправим баланса, но като цяло Мерцедес свърши забележителна работа, като се има предвид разликата до останалите. Това наистина показва колко изумителен е този отбор. Момчетата казаха, че износването на софт е огромно, но при мен всъщност нямаше кой знае какво по задните гуми. Предните започнаха да се повреждат, според това имаха предвид от питуола, казвайки, че болидът е с различно поведение спрямо другите – допълни англичанинът.

Розберг определи деня като добър, въпреки че има много работа. Той каза, че неговият F1 W05 Hybrid се е държал прекрасно на пистата и е нужно само да изпипа реглажите според собствените си предпочитания:

– Трасето е невероятно. Впечатляващо е как слънцето залязва и се включват светлините. Ще е страхотно шоу и се надявам феновете и на пистата, и гледащите у дома да му се насладят.