Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу смята, че е извел Мерцедес на следващото ниво в развитието...

Пади Лоу смята, че е извел Мерцедес на следващото ниво в развитието на тима

29
0
Пади Лоу

Пади Лоу не е променил радикално управлението на Мерцедес, след като пое ръководството на отбора, но смята, че е извел отбора на следващото ниво в развитието му.

Той обясни, че е разгледал свършеното Рос Браун преди него и рядко нещо има нужда от пълна промяна.

Отборът вървеше нагоре през последните две до три години, като през предходния сезон започна да печели състезания и полпозишъни по-регулярно. Признание за Рос, който бе част от целия процес. Смятам, че аз изведох нещата на следващото ниво. Не толкова в начина на ръководство, прилаган от Рос, колкото в уплътняване. Видях това, което той не бе покрил и попълних празнините. Рядко се случва да посоча, че стореното преди в дадена област е погрешно и ще правим 180-градусова промяна. Повече добавяме, попълваме към вече съществуващата структура – заяви Лоу пред Аутоспорт.

Инженерът допълни, че всичко във Формула 1 се развива толкова бързо, че методите на работа остаряват за броени месеци:

Рос напусна миналия декември, времето минава. Аз даже не помня миналия декември. Така че – с цялото ми уважение към Рос – той вече е история. Ние гледаме към следващите надпревари. Годината е фантастична досега – не сме и мечтали за такъв сезон. Досега имаме страхотни резултати и желанието ни е да продължим в същия дух. Изискваме много от себе си, но така се получават нещата във Формула 1. Спортът не прощава – един тим е толкова добър, колкото са резултатите в последното му състезание. Така че просто не бива да изоставаме.

Лоу дойде от Макларън, като привличането му бе обявено още в началото на 2013 г. Той започна работа в Бракли през юни. След оттеглянето на Рос Браун в края на миналия сезон пое изцяло ръководството на екипа. Лоу е изпълнителният директор на Мерцедес F1, отговарящ за техниката, докато Тото Волф се занимава с бизнес делата на тима.

Шефът на Мерцедес AMG High Performance Powertrains в Бриксуърт Анди Коуел пък разказва за някои от специалните решения в F1 W05 Hybrid в ексклузивно интервю за новия брой (174) на Club S1.