Начало Други Павел Лефтеров с нов триумф на Нюрбургринг

Павел Лефтеров с нов триумф на Нюрбургринг

43
0

Павел Лефтеров постигна нов триумф – в шести кръг от сериите DTC (част от сериите ADAC GT MASTERS), който се проведе на 6 и 7 август на пистата Нюрбургринг.

Българинът завърши втори в класа си и в двете квалификации, като във втората стопи разликата с основния си конкурент Матиас Майер на 0,03 сек.

И двете състезания предложиха невероятни битки. В първото Лефтеров остана без задна броня (вследствие на серия от контакти с номер 99) и завърши на втора позиция в класа си.

Второто състезание в неделя беше още по-зрелищно. Още в първата обиколка след контакт с Александър Рамбо Лефтеров излетя от пистата. Върна се в състезанието, но бе загубил много позиции.

Рамбо получи наказание за удара, а Павел започна усилено да гони прекия си конкурент Майер с №99 и постепенно се придвижи напред в колоната. 7 минути преди края на състезанието след много оспорвана битка Павел успя да го изпревари и взе първото място в клас Production 2.

Следващият кръг на сериите DTC (Deutscher Tourenwagen Cup) ще се проведе от 16 до 18 септември на Золдер в Белгия. В тях Павел Лефтеров участва с отбора на Konrad Motorsport зад волана на VW Scirocco R с номер 97.

Лефтеров разказа любопитни подробности за себе си и кариерата си в ексклузивно интервю, публикувано в брой 195 на ClubS1.