Начало Други Павел Лефтеров с победа на Ошерслебен

Павел Лефтеров с победа на Ошерслебен

60
0

Българският пилот Павел Лефтеров записа второ място и победа в своя клас в двете състезания, в които участва от шампионата на DTC (Deutscher Tourenwagen Cup) с автомобил Фолксваген Сироко на пистата Ошерслебен, Германия. Павел кара за екипа на Конрад Моторспорт в клас P1 production 1. Колите там са с предно предаване, също както в Ауди TT Cup, където Павел кара от началото на сезона, и вече участва в 2 кръга. Целта му е с такова участие да трупа повече опит и умения с машините с предно предаване

В първото състезание в събота Павел се нареди 8-и в решетката и първия в своя клас, но точно преди старта заваля и пилотите трябваше да сменят гуми да сложат такива за мокро. Пилотите потеглиха зад кола за сигурност и след летящ стара Лефтеров тръгна много добре и излезе на 5-а позиция. Но след контакт със съперник (Реинхард Нехлс с кола №17) излезе от трасето и се срина до 9-о място. Той все пак обаче овладя бързо колата и не загуби много време, а след това със серия от изпреварвания стигна до 7-ото място в общото класиране и второ в класа си P1 production 1. Другите два класа в състезателния уикенд бяха с по-силни автомобили – P2 production 2, SP Super production.

Във второто състезание в неделя на сухо Павел стартира от 8-а позиция и излезе на 5-и след първия завой в общото класиране. След това две коли пред него бяха наказани за фаул-старт и трябваше да минат през питлейна. Лефтеров излезе на 4-а позиция, но в края на състезанието те успяха да го изпреварят, използвайки по-добрите си коли от категория SP Super production. Така българският пилот зае 6-ото място в общото класиране, но първо в P1 production 1.