Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преднината на Мерцедес е 0.2 сек на обиколка, смята Лауда

Преднината на Мерцедес е 0.2 сек на обиколка, смята Лауда

47
0
Ники Лауда

Шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда смята, че преднината на неговия отбор спрямо конкуренцията за началото на новия сезон не е голяма – около 0.2 сек на обиколка.

По време на зимните тестове Сребурните стрели не използваха най-меките гуми хиперсофт и съответно не постигнаха най-добри времена, но постиженията им с по-твърдия тип медиум бяха впечатляващи.

„Хиперсофт гумите не бяха част от нашата програма, каза Лауда пред австрийското издание Kronen Zeitung. – Основният ни фокус беше върху надеждността, защото този сезон може да се ползват само 3 двигателя.

Подготовката ни бе по-добра от последните години, така че отиваме в Австралия доста спокойни. Аз не съм букмейкър и нямам представа как те изготвят коефициентите си. Виждам най-много 0.2 сек аванс пред Ред Бул, а Ферари са след това.“

Лауда заяви още, че според него новият болид W09 е по-лесен за каране от миналогодишния, като дори Валтери Ботас се справя отлично с него. „Това, което забелязах, беше невероятна скорост на завоите, което е страхотно за публиката на трибуните“, каза още 3-кратният шампион.