Начало Други Порше потвърди Магнусен за тест с кола от LMP1

Порше потвърди Магнусен за тест с кола от LMP1

58
0
Кевин Магнусен

Кевин Магнусен може да стане поредният пилот от Формула 1 отиващ в световния шампион за издръжливост. Младият датчанин, чийто договор с Макларън не бе продължен, е присъствал във фабриката на Порше във Вайсах (Германия), за да му бъде взета мярка за седалка за колата на марката, която се състезава в клас LMP1.

„Решихме да дадем шанс на трима млади пилоти да направят тест с Порше 919 Хибрид“, обясни тим шефът на Порше в световния шампионат за издръжливост Андреас Зайдл. „Взимането на мерки за седалките и първите тестове в симулатор са вече направени. Радваме се на предстоящия тест и ще чакам с нетърпение да видим, какво ще ни донесе той.“

Освен Магнусен шанс ще бъде даден също така на Мич Еванс и Оливър Търви. Тестът ще се състои на 10 и 11 ноември на пистата в Барселона. Новозеландецът Еванс, който е подкрепян от бившия пилот на Ред Бул и сегашна звезда на Порше Марк Уебър, ще кара в Барселона като част от подготовката си за Дните на младите надежди на WEC (World Endurance Championship – Световен шампионат за издръжливост), който ще се проведат в Бахрейн.

Шансовете на Магнусен да участва през 2016 г. в най-бляскавото състезание от шампионата за издръжливост – 24-те часа на Льо Ман, за момента са трудно измерими. От Порше търсят заместник на шампиона Нико Хюлкенберг, който няма да може да защити титлата си заради засичането на датите на провеждане на състезанието в Льо Ман и Гран при на Европа от календара на Формула 1, което ще се проведе в Азърбайджан. Магнусен е само един от многото кандидати, сред които е и Хуан Пабло Монтоя, който също ще тества Порше 919 Хибрид през ноември.