Начало Рали Пореден триумф за Мини

Пореден триумф за Мини

28
0

В предпоследния етап от рали Дакар Насър Ал-Атия от екипа на X-Raid Mini успя да спечели нови седем минути пред своя основен съперник Жинел де Вилер и се доближи максимално до втората си победа в класическата надпревара, въпреки че завърши деня четвърти. Етапът бе спечелен от съотборниците на Ал-Атия, Орландо Теранова и Владимир Василиев. Рекордьорът по победи и миналогодишен победител Стефан Петерханзел този път няма никакъв шанс да се качи на подиума при дебюта си с Пежо 2008 DKR.

При мотоциклетистите австралиецът от екипа на КТМ, Тоби Прайс успя да спечели своята първа етапна победа, а на чело в генералното класиране продължава да е съотборника му Марк Кома. Испанецът завърши деня шести, докато неговият най-сериозен съперник, Пауло Гонсалвеш от екипа на Хонда се класира трети след водача от първите дни Хуан Бареда Борт. Въпреки това Гонсалвеш продължава да изостава на почти 18 минути от Кома, чиято цел единствено е да контролира аванса си.

Ханс Стейси с Ивеко повтори своята победа от предишния ден, но е едва шести във временното класиране, където борбата за победата продължава да се води между съотборниците в Камаз, Мардеев, Николаев и Каргинов. Николаев изостава на 12 минути от водача Мардеев, а Каргинов е трети на близо 50 минути от върха.

При АТВ-ата Кристоф Деклерк също повтори своя триумф от четвъртък, но начело с огромна преднина продължава да е полякът Рафал Зоник с Ямаха.