Начало Moto News Педроса обмисля напускане на MotoGP?

Педроса обмисля напускане на MotoGP?

42
0
Дани Педроса

Докато в събота Дани Педроса направи силно представяне в квалификацията, то в неделя представянето му в състезанието бе посредствено. Шестото му място бе разочарование както за него, така и за екипа на Хонда. Испанският пилот в нито един момент нямаше възможност да се намеси в борбата в челото. Малко след края на надпреварата обаче той обясни посредственото си представяне.

Проблемите с ръката са попречили на Педроса да покаже обичайното си темпо. През миналата година той претърпя втора операция и по време на сезона това почти не се коментираше, въпреки че той явно изпитваше сериозни проблеми. Сега той обяви, че няма да кара в състезание, докато този проблем не бъде решен. От HRC трябва да намерят спешно решение.

„В момента настроението на Дани не е никак добро“, коментира мениджърът на отбора Ливио Супо. Амбициите на екипа за нова титла бяха сериозно попарени в Катар. „Той се надяваше през зимата, че няма да има проблеми с ръката. Но още в първата надпревара стана ясно, че проблемите са толкова сериозни, колкото бяха и миналата година. Тогава в някои състезания състоянието му беше много тежко, в други не толкова.

Аз разбирам напълно, как се чувства той в момента. Той смята, че няма смисъл да участва в повече състезания при тези условия. Ние разбира се ще се огледаме и за други възможности. Проблемите му тук се проявиха сериозно тук и през миналата година, но в Остин нещата не стояха толкова зле. Всичко зависи от характеристиките на пистата и от условията.“

Доктор Мир е предупредил Педроса, че допълнителни операции могат да усложнят още нещата. По принцип подобен проблем се отстранява с една оперативна намеса, но при испанския пилот ситуацията била по-сложна.

„Ще говорим отново с лекаря. Д-р Мир вече потвърди, че още една операция – досега Дани има две – може да влоши още нещата. Има и друг тип операции, които обаче според д-р Мир са доста по-сложни. Самият той не е правил никога такива. Това е нов метод, въведен от друг доктор.

Сега Дани трябва да помисли, да преспи и в Остин да говори отново с докторите. Ще видим тогава, какво е най-доброто решение за нас“, обяснява Супо.

Самият Педроса обаче не иска да си прави експерименти и още по-малко пък иска да кара с болки в ръката. Дали това няма да означава край на кариерата на испанеца?

„Нямам идея“, продължава Супо. „Ние се надяваме да не се стига до това. Дори и с проблеми Дани продължава да е топ пилот. През изминалата година той бе много силен и бе почти през целия сезон втори в класирането.

Аз разбирам, как се чувства. Неговата цел е да спечели титлата. Ясно ми е, че е разочарован. Трябва да намерим начин да му помогнем. Той е пилот на Хонда от началото на своята кариера. Не знам дали има друг пилот, който може да постигне това с подобен проблем. Той е трикратен шампион. Винаги се опитва да печели и винаги е кандидат за титлата.

Нашият приоритет е да успеем да подобрим здравето му. Търсим решения на проблема. Ако не успеем да намерим такова ще трябва да обмислим други варианти.“

Говори се, че при отказване на Педроса възможните варианти са тест пилотът Хироши Аояма и дори за Кейси Стонър.

„Кейси многократно обясни, че не желае да се завръща в MotoGP. Но аз съм оптимист, че ще намерим решение за проблема на Дани.“

Второто състезание в MotoGP ще се състои след две седмици в Остин (САЩ), след което директно без почивка следва надпреварата в Аржентина, която е трети кръг в шампионата.