Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър ядосан на Насър, пилотът на Заубер не се смята за виновен...

Палмър ядосан на Насър, пилотът на Заубер не се смята за виновен за инцидента

50
0

Джолион Палмър и Фелипе Насър се удариха във втората обиколка на Гран при на Италия, вследствие на което и двамата отпаднаха от състезанието.

Пилотът на Рено обвини съперника от Заубер за инцидента. Бразилецът бе наказан и от стюардите с 10 секунди и отнемане на две точки от лиценза му. Той вече бе спрял в пита, когато решението бе обявено и тимът му го върна на трасето, колкото санкцията да бъде изпълнена.

„Направих наистина добър старт и спечелих доста позиции. В първи завой вървях редом с Насър, който реши да ме избута във втори. Излязох колкото можех по-настрани, без да рискувам завъртане, а той въпреки това ме удари”, заяви Палмър. „Нямаше достатъчно пространство и за двама ни. Инцидентът сложи край и на моето, и на неговото състезание. Не мога да разбера защо го направи, не знам какво си мислеше.”

Бразилският пилот вече има шест наказателни точки и не смяташе, че има вина за катастрофата: „Влязох в първия шикан пред Джолион, при излизането усетих сериозен удар в задна гума и това беше. Разочароващо е след добрия старт, при който спечелих четири позиции. Надявам се в Сингапур уикендът ми да е безпроблемен.”