Начало Автомобили Пътуването с новия Opel Corsa е зимна приказка, а не леден кошмар

Пътуването с новия Opel Corsa е зимна приказка, а не леден кошмар

52
0

Дните стават все по-кратки, а температурите се понижават. Шофирането през есенните и зимни месеци често е свързано с непредвидими промени в метеорологичната и пътната обстановка, ограничения по отношение на комфорта на пътуване и повишаване на рисковете за безопасността. Автомобилите Opel се противопоставят на тези негативни явления, предоставяйки на клиентите на марката много предимства по отношение на комфорта и безопасността – при това не само при моделите от средния клас. Дори при най-малките представители на гамата като новия Opel Corsa например, се предлагат модерни интелигентни решения.

Отопляемото челно стъкло ThermaTec, отопляемите странични външни огледала, самозатъмняващото се вътрешното огледало за обратно виждане и биксеноновите предни светлини отлична видимост и осигуряват пълно удоволствие от пътуването с новата Corsa независимо метеорологичните и пътни условия.

– Направили сме всичко възможно водачите на автомобилите Opel да пътуват приятно и безопасно през цялата година – дори тези, които се радват на по-малките ни и достъпни модели като новата Corsa. За тази цел нашите модели предлагат множество „интелигентни” технологични решения, които гарантират сигурно и приятно достигане до крайната точка на пътуването и нерядко могат да се открият само при представителите на по-високите пазарни сегменти- споделя Петер Кристиан Кюсперт, вицепрезидент продажби и следпродажбено обслужване в Opel Group. – Corsa ще ви предложи пълен комфорт на пътуване дори и в най-лютия студ.

Когато става дума за безопасност на пътя, видимостта е от ключово значение. Когато навън е студено, а вътре е влажно или топло, предното стъкло често може да се замъгли така, че да не се вижда нищо през него. Предлаганото по желание като допълнително оборудване челно стъкло ThermaTecгарантира пълна и изцяло лишена от ограниченията на леда и снега видимост за водача. Само с едно натискане на бутон, притесненията от запотяването вследствие на кондензиралата влага изчезват напълно. Отоплението на задното стъкло и отопляемите странични огледала дават възможност на водачите да получат неограничена видимост към обстановката зад автомобила. Вътрешното огледало с автоматична функция за затъмняване е още едно от предимствата на модела при шофиране в тъмната част от денонощието. В момента, в който движещият се отзад автомобил навлезе в полезрението на водача огледалото автоматично се затъмнява. От друга страна, биксеноновите предни светлини с дневна функция с LED елементи и функция за осветяване на маневрите на кръстовища са отлично пригодени за работа в лоши метеорологични условия с лоша видимост. Пътуващите до работното място всяка сутрин обикновено потеглят по тъмно и рядко се прибират преди нощта да се спусне над кратките зимни дни, което със сигурност ще ги накара да оценят високо възможностите на свръхмодерната технология на светлините на Opel.

Многобройните модерни технологии в областта на ходовата част и задвижването също допринасят за повишаване на безопасността, спомагайки едновременно с това за намаляване на стреса при шофиране на хлъзгава настилка от паднали листа или замръзнала влага. Такива технологии са електронната програма за стабилност ESPPlus иелектронния контрол на сцеплението с настилката TCPlus, които коригират оптимално поведението и траекторията на автомобила с активна намеса върху двигателя и спирачната система. Разбира се, системата ABS с контрол на поведението в завой Cornering Stability Control и функцията за подпомагане на водача при внезапно спиране Brake Assist също са част от серийното оборудване на модела и гарантират максимална стабилност в поведението на пътя.

В същото време новата Corsa не е единственият модел на марката Opel, който предоставя на водачите изключителни предимства по отношение на безопасността  при движение в тъмната част от денонощието и през мрачните и студени месеци от годината. Биксеноновите предни светлини в съчетание с модерната система за адаптивното им управление AFL+ (Adaptive Forward Lighting) се предлагат и в много други модели като Astra, Insignia, Mokka и Zafira Tourer. Възможността за промяна на характеристиките на светлинния лъч на ксеноновите светлини позволява автоматичната му и оптимална адаптация към различните пътни и метеорологични условия с различно разпределение на светлинния поток, което да осигури максимална безопасност на всички участници в движението. Пълният пакет функции на системата с до десет различни режима гарантира спокойно и комфортно пътуване нощем или в условия на влошена видимост.

Наред с това, модели като Mokka, Insignia и Insignia Country Tourer са оборудвани с aдаптивна система за двойно предаване. Когато е необходимо, системата преминава моментално от предно предаване към задвижване на четирите колела, осигурявайки най-доброто възможно сцепление при движение на сняг или заледена настилка.

Марката Opel прави всичко възможно, за да направи шофирането през студения сезон максимално комфортно и безопасно, предлагайки многобройни системи за повишаване на сигурността и комфорта на водача и пътниците във всички свои модели – от малкия ADAM и Corsa до Zafira Tourer. Независимо от тези усилия обаче, водачът продължава да играе ключова роля. Трябва да използва специални зимни течности, да проверява състоянието на антифриза на охладителната система, да кара със зимни гуми, при необходимост – вериги за сняг и винаги да шофира внимателно и с избягване на резки маневри. През зимата е добре да се планира повече време за пътуване.