Начало Автомобилни новини Пътешествие с новия Opel Zafira в търсене на перфектната снимка

Пътешествие с новия Opel Zafira в търсене на перфектната снимка

56
0

Новият Opel Zafira тръгва на едно много специално пътешествие, наречено #ConnectedRoadTrip. До 5 септември двамата потребители на Instagram Ана Сампайо Барос и Марко Гаджо, познати още като @anasbarros и @neumarc, са на път от Франкфурт на Майн до Барселона зад волана на Opel Zafira, търсейки непрестанно възможности за перфектната снимка. Всички, които искат да проследят пътешествието на двамата потребители на Instagram от началото до края с всички спирки и незабравими гледки по маршрута, могат просто да погледнат на #ConnectedRoadTrip.

Ана и Марко напуснаха “Майнхатън” на 24 август, започвайки своето пътешествие с многобройни съвети от местните потребители на онлайн услугата за споделяне на фотографии и видеоматериали Instagram. В крайна сметка целта бе да се направи най-добрата снимка на града, която да бъде споделена с всички. Те вече имаха възможност да се радват на незабравими гледки, преминавайки през каньоните на градските улици между високите небостъргачи в центъра благодарение на панорамния стъклен покрив на Zafira. “Във Франкфурт контрастът между историческата централна част и изправените в небето модерни сгради е наистина поразителен,” споделя Ана, която е фотограф на свободна практика и бивш архитект.

По своя маршрут от над 2 700 километра, португалката и нейният спътник от Венеция ще споделят красотата на градовете и природните пейзажи, през които преминават чрез своите фотографии и видеоклипове. През цялото време ще дават на своите над 458 000 последователи в глобалната мрежа практични съвети за пътуване в реално време като например, къде можете да се насладите на най-добрата атмосфера в Париж рано сутрин или къде да намерите най-доброто заведение за тапас в Барселона.

Двамата пътешественици вече имаха възможност да оценят по достойнство качествата на Zafira след първото петчасово пътуване от Франкфурт на Майн до Амстердам. Пристигнали спокойни и отпочинали до крайната си цел, двамата разполагат с достатъчно енергия и ентусиазъм, за да разгледат града на каналите и забележителните постройки в стила на Амстердамската школа.

“За нас това беше изключително интересно, дори само от професионална гледна точка,” сподели Марко.

“Но без удобството на ергономичните седалки, определено нямаше да пристигнем толкова отпочинали и всичко това щеше да ми дойде в повече за един ден,” признава Ана.

На следващата сутрин двамата се качиха на ферибота от Хоек ван Холанд близо до Ротердам за Харуич и продължиха по бреговата линия на Южна Англия, достигайки Маргейт. Навигационната система Navi 950 IntelliLink Touch се доказа като много надежден спътник. “До този момент не ни се е налагало нито да питаме за посоката, нито се е случвало да засядаме в задръствания,” отбелязва Ана. “Информацията за пътната обстановка се обновява непрекъснато, така че винаги сме предупредени предварително за евентуални пречки по маршрута.” Те не се притесняват и от пътнотранспортни произшествия независимо от това къде се намират. “В лицето на Opel OnStar, нашият ангел-хранител е винаги до нас на борда на Zafira,” добавя Марко.

По своя път те многократно спират, снимат и качват фотографии в мрежата, а новият компактен ван на Opel се оказва техен практичен помощник и в това отношение. “Когато спираме за почивка, ние разглеждаме снимките на цветния сензорен екран, за да проверим качеството им преди да ги качим в мрежата,” обяснява Ана. “Благодарение на Wi-Fi точката за достъп можем да държим приятелите си в течение независимо от мястото, където се намираме.”

След два изпълнени с приятни вълнения дни в Париж, сега на дневен ред е отсечката през Бордо до Сарагоса. Особен акцент по маршрута е мостът, дело на Заха Хадид. Павилионът е построен над част от река Ебро и е главната забележителност на изложението World Expo 2008. Дългият 275 метра мост свързва града с комплекса на изложението. След това пътуването продължава към Барселона. “Очаквам с нетърпение градския плаж. Може би дори ще си купя уейкборд – в Zafira със сигурност има достатъчно място за един такъв, споделя Марко. И това наистина е така – просто сгъвате третия ред седалки, така че облегалките им да се изравнят с пода и получавате идеално равно товарно пространство. Това е прочутата гъвкавост на Zafira – можете да пътувате с много чанти, куфари и друг вид багаж, дори когато пътешествието ви продължи по-дълго от две седмици.