Начало Автомобилни новини Първият нов Opel Zafira слезе от поточната линия в Рюселсхайм

Първият нов Opel Zafira слезе от поточната линия в Рюселсхайм

40
0

Първият екземпляр от новия Opel Zafira слезе от производствената линия на завода в Рюселсхайм в присъствието на главния изпълнителен директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман и вицепрезидента по производството Фил Кинле.

Zafira в червен цвят „Мagma red” с допълнителен пакет оборудване OPC line, адаптивна технология AFL (Adaptive Forward Lighting) на предните изцяло LED светлини и адаптивен круз контрол, използващ радарен сензор бе първата от новото поколение, която напусна поточната линия. Новата Zafira е най-новият представител на продуктовата офанзива на марката Opel, в рамките на която ще видим пазарния дебют на 29 нови модела в периода от 2016 до 2020 година.

До момента продажбите на Zafira възлизат на 2.7 милиона автомобила. Моделът е особено популярен сред семейните потребители и професионалистите, търсещи просторен и функционално гъвкав автомобил за пътуване на дълги разстояния.

Новият Opel Zafira не само запазва в пълна степен качествата на своя предшественик като ергономичните предни седалки със сертификат за одобрение AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Инициатива за подобряване здравето на гърба), багажникът за велосипеди FlexFix® и адаптивната система на окачването FlexRide. Той се отличава също и с впечатляващо експресивен външен дизайн, ново оформление на арматурното табло и превъзходна комуникационна свързаност. Последното поколение инфоразвлекателни системи IntelliLink са съвместими както с Apple CarPlay, така и с Android Auto, а новата система за персонална комуникация и мобилни услуги Opel Onstar превръща новата Zafira в мобилна Wi-Fi точка за достъп до мобилен интернет с високоскоростна 4G/LTE връзка за всички пътуващи, с което я правят наистина перфектно свързана луксозна ложа на колела.