Начало Автомобили Първият Plug-in Mitsubishi Outlander бе доставен в България

Първият Plug-in Mitsubishi Outlander бе доставен в България

38
0

След изключително успешния старт на продажбите на модела в Европа и провокирания интерес в България, първият Outlander PHEV бе доставен у нас. Първият хибриден електромобил с (постояненно активирано) 4WD задвижване бе поръчан от Mitsubishi Corporation Sofia Liaison Office. Mitsubishi Corporation за втори път доказват своята отговорност към околната среда, избирайки за нуждите си екологичните технологии. През 2011 г. те бяха първият ползвател на изцяло електрическия автомобил – Mitsubishi i-MiEV.

Mitsubishi Outlander PHEV, чийто доставки постепенно обхванаха всички страни на MME34, е начело в класациите за най-продаваните plug-in хибридни автомобили в Европа (19 980 за 2014г.). Един от най-добрите примери в това отношение е Швеция, където през календарната 2014 година са продадени 2289 автомобила – това отговаря на пазарен дял от около 50% в класа “Супер Еко автомобили”, като следващият производител в тази класацията е продал само 745 автомобила.

Това постижение се дължи изцяло на приложените в Outlander PHEV технологични решения от следващо поколение и уникалните предложения от реалния живот (4WD SUV с два електромотора и система за самозареждане, различни автоматични режими на задвижване, пълноразмерен 5-местен автомобил с товарен обем 463 литра и т.н.).

Произвежданият за европейския пазар Outlander PHEV е конкурентоспособен и се различава от версията за японския пазар само по това, че отговаря на всички задължителни европейски регламенти и шасито е адаптирано за европейските пътища.

Outlander PHEV не е нито адаптирана версия на съществуващ автомобил с двигател с вътрешно горене, нито специално разработен високотехнологичен plug-in хибриден електромобил, а е преди всичко нов вариант на Outlander – наред с бензиновия и дизеловия вариант.