Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Полпозишънът не гарантира нищо, заяви Райконен

Полпозишънът не гарантира нищо, заяви Райконен

46
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Кими Райконен реагира в обичайния си сдържан (с малки изключения) маниер, след като спечели полпозишъна за утрешната Гран при на Монако. Той благодари на екипа си, след като му съобщиха по радиото, че е пръв в квалификацията. След това заяви, че първата позиция на грида не гарантира нищо за надпреварата.

„Ясно е, че това е възможно най-доброто място за старт, но то не гарантира нищо”, заяви финландецът. „Ще се възползвам, разбира се. Автомобилът върви чудесно през целия уикенд досега. Имахме известни проблеми на определени места, но се постарахме да изгладим всичко. Квалификацията в никакъв случай не бе перфектна, но според мен това няма как да се случи. В крайна сметка се оказа достатъчно добра, а и съм много доволен от колата. По принцип винаги можеш да преминеш по-бързо отделни секции.”

„Този път квалификацията се получи като цяло – избрахме правилния момент за излизане, аз се чувствах комфортно и имах възможност да натискам. Радвам се и за себе си, и за отбора, тъй като двете ни коли са на първа редица.”

Полпозишънът на Райконен е първи за Ферари в Монако от 2008 г., когато Фелипе Маса печели квалификацията в княжеството. Финландецът пък не е печелил победа от Гран при на Австралия през 2013 г.

Междувременно той стана баща за втори път – Минту Виртанен роди през миналата седмица момиченце, което е кръстено Риана Анхелия Милана. Синът им Робин е роден през януари 2015 г.