Начало Автомобили Представиха новия Range Rover Evoque

Представиха новия Range Rover Evoque

35
0

Пионер на пазара на луксозни компактни SUV автомобили с продажби от над 772 096 броя в световен мащаб и повече от 217 международни награди, новият Range Rover Evoque е усъвършенствана еволюция на оригинала. Съчетаващ ненадминатото наследство на Range Rover със свръхмодерни технологии – проектиран, конструиран и произвеждан във Великобритания – той отговаря на нуждите на днешните клиенти.

Надграждайки моментално разпознаваемия дизайн на оригинала, новият Evoque е усъвършенствана еволюция на характерния иподобен на купе силует с отличителен скосен покрив и издигаща се средна линия, който идентифицира семейството на Range Rover.

Изключителните пропорции и обем са подсилени от подчертаните рамене и мощните арки на колелата, които в съчетание с 21-инчовите джанти създават силно и динамично присъствие.

Въвеждането на ювелирни елементи като супер тънки матрични LED предни фарове осигурява по-изтънчена светлинна графика отпред и отзад. Изравнени с каросерията дръжки на вратите допълват гладката изваяна естетика, а „бягащите“ мигачи създават целенасочен светлинен подпис. Опционални детайли R-Dynamic и медни акценти допълват уникалната привлекателност на модела

Отвътре, майсторски изработеният дизайн съчетава изчистени повърхности и опростени линии с внимателно подбрани висококачествени материали, за да създаде луксозно, минималистично, дигитално купе. Като висококачествена алтернатива на кожата се предлага технически текстил, използващ рециклирана пластмаса, като вълнена тъкан Kvadrat и велур Miko, както и опциите Eucalyptus и Ultrafabrics. Купето е проектирано да бъде спокойно и тихо място, осигуряващо комфорт, здраве и щастие на пътниците, с технологии като системата Touch Pro Duo с двоен сензорен екран, съдържаща нов, по-бърз софтуер, седалки с 20-степенно регулиране и йонизация на въздуха в купето, които допълват увеличеното интериорно пространство.  

Размерите на новия Evoque са почти идентични с тези на своя предшественик, но стъпвайки върху новата първокласна напречна архитектура на Land Rover, използваща различни материали, новият модел осигурява повече пространство в купето отпреди. По-дълго междуосие осигурява допълнително пространство от 20 мм за коленете на пътниците на задните седалки и повече място за съхранение на дребни вещи. По-голямата жабка и централното отделение вече могат да поберат таблети, ръчни чанти и бутилки с лекота. Пространството за багаж е с 10% по-голямо (591 литра), много по-широко и лесно помества сгъната детска количка или комплект стикове за голф, като обемът се увеличава до 1 383 литра, когато делимите в съотношение 40:20:40 седалки на втория ред са сгънати.

Range Rover от край до край, компактният SUV съчетава проходимост върху всякакви терени и увереност при всякакви метеорологични условия. Новият Evoque включва Задвижване на всички колела както и Активно задвижване от второ поколение с възможност за изключване на задвижването за увеличена икономичност и Адаптивна динамика за оптимален баланс между комфорт и пъргавина. Terrain Response 2 – технология, въведена за първи път в пълноразмерен Range Rover – автоматично разпознава повърхността, върху която се движи автомобилът, и регулира настройката спрямо нея, като Evoque вече може да гази във вода с дълбочина до 600 мм.

Известната командна позиция на водача на Range Rover се впуска в дигиталната ера с първото в сегмента интелигентно огледало за обратно виждане, което се трансформира в HD видеоекран. Ако видимостта отзад е затруднена от пътници или обемни предмети, водачът просто натиска бутон в долната част на огледалото и данни от камерата от птичи поглед показват с ясна висока резолюция какво има зад автомобила. Екранът предоставя по-широко (50-градусово) зрително поле и отлична видимост при ниска осветеност.

Новият Evoque е и първият в света, оборудван с технологията Ground View, която ефективно превръща предния капак в невидим, като прожектира изображения от камерата върху горния сензорен екран, за да предостави на водача 180-градусов изглед под предната част на автомобила. Това е полезно при трудни маневри по паркиране, за избягване на високите бордюри в градските центрове, или преодоляване на неравни терени и е въплъщение на технологията Прозрачен преден капак, представена от Land Rover през 2014 г.

Evoque е първият Land Rover с функцията Интелигентни настройки, която използва алгоритми на изкуствен интелект, за да научи предпочитанията на водача и действа като иконом на борда. В допълнение към позицията на седалките, музиката и настройките на климатичната система, Evoque може да управлява предпочитанията за масаж и кормилна колона за максимално увеличаване на комфорта.

Проектиран да съчетава изкусно градския живот с бягството в провинцията, новият Range Rover Evoque надгражда устойчивия лукс и привлекателност на оригинала с целенасочено и прецизно усъвършенстване на моментално разпознаваемия му силует.

С редуктивен подход към дизайна, фокусиран върху чистите линии, най-компактният Range Rover е визия за модерен и неподвластен на времето стил, поставящ Evoque обратно на върха на сегмента.

Устойчивият профил и подобен на купе силует на Range Rover Evoque се характеризира с отличителен скосен покрив и издигаща се средна линия. Изключителните пропорции и обем са подсилени от подчертаните рамене и мощните арки на колелата, които в съчетание с 21-инчовите джанти създават силно и динамично присъствие.

Въвеждането на супер тънки матрични LED предни фарове осигурява по-изтънчена светлинна графика отпред и отзад. Изравнени с каросерията дръжки на вратите допълват гладката, изваяна естетика, а „бягащите“ мигачи създават целенасочен светлинен подпис.

Впечатляващ черен акцент, преминаващ през задната част на автомобила, създава усещане за визуална ширина, а прецизното намаляване на разстоянията между външните панели демонстрира нивото на майсторска изработка, което дизайнерите и инженерите на Land Rover са целели да постигнат.

Evoque въвежда два забележителни нови екстериорни цвята. Seoul Pearl Silver е пищен, топъл, перленосребрист цвят, наречен на столицата на Южна Корея, а Nolita Grey е покритие металик с лъскави медни акценти в чест на модерния градски район на Ню Йорк.

Range Rover Evoque въвежда нови нива на финес и лукс в купето с революционен подход към интериора. Непрекъснатата хоризонтална архитектура подчертава усещането за широчина и простор, която заедно с по-силно скосения инструментален панел придава на интериора по-изискано усещане. С уникалното си съчетание от изчистени повърхности и съвременни материали, този компактен SUV от следващо поколение отдава почит на ДНК-то на Range Rover.

За пътниците отзад има повече пространство за краката и коленете благодарение на увеличената с 20 мм дължина на междуосието, както и повече място за краката под всяка седалка благодарение на новите точки за монтиране на седалките.

Луксозното купе е съсредоточено още повече върху използваемостта и интуитивните технологии. Двата впечатляващи екрана и капацитивните бутони на информационно-развлекателната система Touch Pro Duo са фокусът на интериорната среда. Красивият, изчистен дизайн идеално интегрира сензорни технологии с лесни за употреба въртящи се копчета.

Удобството е увеличено чрез голяма централна конзола – в която могат да се съхраняват торбички, чадъри и таблети – с два плъзгащи се подлакътника, врати, които вече могат да побират големи 1,5-литрови бутилки вода, а в мястото под долния сензорен екран могат да се съхраняват дискретно дребни вещи.

Усещането за великолепния интериор на Evoque е подчертано от въвеждането на две нови цветови комбинации – Cloud и Deep Garnet. Те се предлагат заедно с опции за технически материали като вълнена тъкан Kvadrat и нов текстил Eucalyptus Melange в съчетание с Ultrafabric PU. Всяка седалка е налична с уникални детайли по поръчка като перфорация във формата на диамант и декоративни релефни линии в цвят Arctic Petrol.

Клиентите на Evoque могат да избират измежду шест 4-цилиндрови двигатели Ingenium, с три бензинови и три дизелови варианта. Най-икономичният от тях е дизеловият двигател със 150 к.с. (FWD) с емисии от 143 г/км и разход от 5,4 л/100 км, докато в другия край на динамичната скала стои бензиновият вариант с 300 к.с. (AWD), с въртящ момент от 400 Нм, емисии от 186 г/км и разход от 8,1 л/100 км.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter