Начало Рали Последни тестове преди рали „Сливен” за Калин Бенчев

Последни тестове преди рали „Сливен” за Калин Бенчев

54
0

Пилотът на „Дунев Рейсинг” Калин Бенчев направи в Румъния последни изпитания на новия си автомобил Subaru Impreza (група Е1). Колата, която състезателят подготвя от близо година, ще запише първите си състезателни километри в рали „Сливен” (2-4 септември), четвърти кръг от националния шампионат и кръг от Европейския рали трофей.

„През изминалия уикенд направихме последните тестове в Румъния, като колата вече е почти готова”, заяви Бенчев. „Оказа се, че за създаването и подготовката на толкова технологичен автомобил трябват много време, много нерви и много, много търпение. Моето вече се изчерпа и единственото, което искам сега е да седна зад волана и да заваря газта до земята!

Автомобилът ще е тук преди края на седмицата и ще го представим официално преди рали „Сливен”. Самото състезание ще е за нас тест в състезателни условия, както и останалите ралита до края на сезона. Колата има нужда от километри, за да можем да я развиваме.

Наясно съм, че вероятността да имаме проблеми с новия автомобил без още и още тестове е сериозна, но вече нямам наистина никакво търпение и искам да се състезавам. Ще караме с 60% от реалната мощност на автомобила, като до края на сезона се надявам да използваме истинския потенциал на двигателя.”

Бенчев допълни, че се радва на повишаващата се популярност на група Е. След „Сливен” Калин и навигаторът му Александър Спиров планират да стартират в рали „Сърбия” и „Стари столици”.