Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата в Сочи би трябвало да пасне на Ред Бул, смята Фетел...

Пистата в Сочи би трябвало да пасне на Ред Бул, смята Фетел (видео)

54
0

Себастиан Фетел хареса пистата в Сочи при първите си обиколки на нея, които направи със сериен автомобил.

– Беше много полезно да придобия идея от пистата преди Гран при на Русия. Смятам, че трасето е много технично, изглежда и доста бързо. Мисля, че този тип писта би трябвало да ни пасне. Ще има много малко сцепление, тъй като всичко е ново, вследствие на което е и много гладко. Основната права е дълга. Би трябвало да се получи интересно състезание – коментира Фетел.

Междувременно първият Боинг 747-800 с болиди и оборудване на отборите от Формула 1 за Гран при на Русия пристигна в понеделник – общо 130 тона. Общият товар, свързан със състезанието, който ще премине през летището, е 700 тона. Митническите и останали процедури са максимално опростени.

На летището очакват от там да преминат и да бъдат обслужени около 114 000 пътници от 730 полета. Пикът започва от утре (9 октомври) и вероятно ще продължи до следващия понеделник, когато и зрителите, и отборите, както и екипите от поддържащите серии ще си тръгнат от Сочи. Служителите на летището вече имат опит с подобен наплив, при това за по-дълъг период от време – на зимните Олимпийски игри тази година.

Според метеорологичната прогноза уикендът ще премине при хубаво време. Денем максималните температури на въздуха ще достигат 18-23 градуса. Средната стойност за октомври е 15 градуса. От хидро-метеорологичния център в Сочи допълват, че морската вода ще е 20-22 градуса и дори къпането в морето е възможно.