Начало Лайфстайл Председателят на САБ Христо Мутафчиев получи ключовете от новия Ford Mondeo

Председателят на САБ Христо Мутафчиев получи ключовете от новия Ford Mondeo

18
0

Вчера бе отбелязано 15-годишното успешно партньорство между Мото-Пфое и Съюза на артистите в България. По този повод председателят на САБ, обичания актьор Христо Мутафчиев, получи ключовете от новия Ford Mondeo на специално тържество в Сердика център, на брандирания изцяло с Ford партерен етаж.

„В България се играят много постановки в цялата страна. Всички актьори ще са много доволни, че ще имам възможността да обикалям повече и да стигам при тях по-бързо. Благодаря на Мото-Пфое за подкрепата и приятелството през всичките тези години“, – каза Христо Мутафчиев при получаването на ключовете от Димо Николов, управител на Мото-Пфое. – „Аз всъщност съм първото рекламно лице на Ford в България, още от 1992 г., когато заснехме рекламен клип с Ford Sierra. Това бе изобщо първият рекламен клип, заснет у нас. После карах червен Ford Escort и го рекламирах.“

Седанът, който Съюзът на артистите в България получи, е оборудван с 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател, 160 к.с., в атрактивния цвят Deep Impact Blue и в изпълнение Trend с допълнителен специален пакет.

Флагманът на Ford бе представен тази година и е изцяло ново поколение на модела, както и един от най-високотехнологичните автомобили на марката. Съвременните технологии включват Динамични LED фарове с 8 режима на осветяване според пътните условия, Мултиконтурни седалки с масажираща функция, SYNC2 с 8-инчов цветен тъчскрийн дисплей и гласово управление, Асистент за превенция на сблъсъци и засичане на пешеходци, Активен паркинг асистент, Система за напускане на паркомясто, Асистент за странична помощ и първите в сегмента Надуваеми задни колани, които се надуват, за да разпределят силата на удара на пет пъти по-голяма площ по тялото от конвенционалния колан и др.

Новото Mondeo се отличава и с една от най-разнообразните и модерни гама двигатели. Икономичните дизелови агрегати включват 1.5 и 2.0 TDCi, както и новият 2.0 TDCi с 210 к.с. Революционната бензинова EcoBoost технология включва и многократно награждавания 1.0 EcoBoost, 125 к.с. За първи път се предлага и хибридно Mondeo със специално разработен 2.0-литров бензинов двигател и електрически мотор с 1.4 кВтч литиево-йонна батерия.

За първи път новото Mondeo има и версия със задвижване на четирите колела, която осигурява превъзходно сцепление, динамика и управление във всякакви условия.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.