Начало Автомобили Представиха новата Шкода Супърб на честване на 120 години от създаването на...

Представиха новата Шкода Супърб на честване на 120 години от създаването на Шкода-ауто

115
0

Шкода отбеляза 120 годишния си юбилей в Рейнбоу плаза. На празненството, открито от управителя на Еуратек Иван Тодоров присъстваха посланикът на Чешката република в България г-н Душан Щраух, представители на марката от централата в Чехия – инж. Зднек Трукса, регионален търговски директор за Източна Европа и инж. Томаш Кубин – регионален мениджър за Югоизточна Европа, приятели на марката, клиенти и журналисти. Кулминацията на събитието бе представянето на новата Шкода Супърб.

120 годишна история

Със своята сто и двадесет годишна история дружеството Шкода Ауто се нарежда сред 5те най-стари производители  на автомобили в света! Историята на  завода започва през декември 1895 г., когато механикът Вацлав Лаурин и Вацлав Клемент решават да превърнат хобито си на заклети велосипедисти в професия и отварят цех за производство на велосипеди. Велосипедите Славия, които те произвеждат, бързо набират популярност и търсенето им постоянно нараства. През 1899 г. в цеха на Лаурин и Клемент  се произвежда първия мотоциклет, а през 1905 г. – първият двуместен автомобил – Вотюрет А. 

Нов тласък в развитието на предприятието дава обединението през 1925 г. с най-голямото за  времето си  предприятие в Чехия –   Пилзенските заводи Шкода, основани от инж. Емил Шкода. Производството се модернизира, а автомобилите вече носят  марката Шкода. 

Най-новата история на Шкода започва през 1991г., когато завода се придобива от концерна Фолксваген. Обединявайки сили с най-големия европйски производтел на автомобили, днес Шкода бележи стремителен ръст на своите продажби на повече от 100 пазара по целия свят. През 2014г. се произвеждат  рекордна бройка автомобили за една година – 1 милион! 

„Целта за 2016 година е производсството на автомобили Шкода да достигне 1,5 милиона” – заяви в речта си, по време на официалната церемония Регионалния Търговски Директор за Източна Европа– инж. Зднек Трукса. 

Новата Шкода Супърб

По време на юбилейното честване, на българската публика беше представен и новият модел Шкода Супърб. Той олицетворява както модерния дизайнерски стил на марката, така и технологичните иновации в автомобилостроенето.

 Икономичният двигател с мощност до 280 конски сили, предавателната кутия с два съединителя DSG, със шест или седем степени, вариантът 4х4 са само част от отличителните характеристики на автомобила.

Оборудването му включва адаптивно окачване, багажник с виртуален педал и асистент за самопаркиране. Шкода Супърб е автомобилът задоволяващ и най-високите претенции за  ненадминат комфорт и сигурност. 

За Еуратек ООД 

Еуратек ООД е единствения официален вносител на автомобилния производител Шкода Ауто за България от 1992 година насам.  Компанията оперира в сферата на вноса, продажбата и следпродажбеното обслужване на автомобилите Шкода. Продажбено-сервизната и мрежа се състои от 13 обекта в цялата страна. По пазарен дял марката традиционно се нарежда в първата шестица на най-продаваните автомобили в България. През 2005 година Еуратек ООД се нареди на първо място по продажби на нови леки автомобили в България и завоюва 13,06% пазарен дял, като за пореден път потвърди силните позиции на марката Шкода у нас.

Еуратек е първият и единствен за сега инициатор на едномарков шампионат в моторспорта. Първият едномарков шампионат „Купа Шкода Октавия” стартира през 1999 година с 18 автомобила. Известните състезатели Вилхем Кънчев и Николай Златков започнаха своята състезателна кариера като победители в едномарковия шампионат Купа Октавия.

Втория едномарков шампионат „Купа Шкода Фабия” стартира през 2006 година с 12 автомобила и се превед в 2 поредни години.

От 2010 до 2013 година Еуратек е спонсор на най-успешния български рали състезател – Димитър Илиев, който в последните 4 години от своята състезателна кариера избра да се състезава с Шкода Фабия Супер 2000 и стана 3 пъти рали шампион на България.