Начало Автомобили Промяната на името на Subaru Corporation бе официално одобрена

Промяната на името на Subaru Corporation бе официално одобрена

63
0

85-то общо събрание на акционерите на Fuji Heavy Industries Ltd. одобри официално промяната името на компанията на „Subaru Corporation”, считано от 1 април 2017 г.

FHI води своето начало от създаването на Aircraft Research Laboratory (по-късно Nakajima Aircraft Co., Ltd.) през 1917 г. След редица реорганизации FHI се установява с настоящето име през 1953 г. Оттогава компанията разширява дейността си от аерокосмическа и промишлена до основната си дейност на производство на автомобилите Subaru, започнала с въвеждането на пазара на мини автомобила Subaru 360 през 1958 г.

Чрез уеднаквяване на своето корпоративно име и своята марка на 100-годишнината от създаването на Nakajima Aircraft. през 1917 г. компанията се стреми да се ускори повишаването стойността на марката Subaru и да постигне допълнителен ръст и развитие като отличителна глобална марка в автомобилната и аерокосмическата индустрия.

С тази стъпка компанията ще продължава да работи за устойчиво развитие, предлагайки отличителната си ценност „Удоволствие и Спокойствие на духа” на своите клиенти от цял свят, следвайки управленската си философия да бъде „водеща компания със силно пазарно присъствие, изградено на принципа на първостепенната важност на клиента”.

Subaru е японско название на звездния куп Плеяди. Subaru е първата марка, използвала японско име за своите автомобили. Името символизира обединението на шестте компании, свързани с Nakajima Aircraft и създали Fuji Heavy Industries.

 

Кратка история на Fuji Heavy Industries Ltd.

1917: Chikuhei Nakajima основава Aircraft Research Laboratory.

1918: Aircraft Research Laboratory променя името си на Nakajima Aircraft Factory (регистрирана като Nakajima Aircraft Co., Ltd. през 1931 г.).

1945: Nakajima Aircraft Co., Ltd. Се е реорганизирана като Fuji Sangyo Co., Ltd., преминавайки от авиационата индустрия към производство на граждански продукти.

1950: Fuji Sangyo Co., Ltd. Се рзделя на 12 компании, включващи Fuji Kogyo, Fuji Jidosha Kogyo и Utsunomiya Sharyo.

1953: Пет от 12-те компании, включително Fuji Kogyo, основават Fuji Heavy Industries Ltd. (FHI придобива и се слива с петте компании през 1955 г.).