Начало Автомобили Премиера на Suzuki Ignis на автосалона в Париж

Премиера на Suzuki Ignis на автосалона в Париж

35
0

След като SUZUKI MOTOR CORPORATION обяви, че на международния автомобилен салон в Париж (1-16 октомври) ще представи обновения си компактен кросоувър SX4 S-Cross, стана ясно, че японците ще направят премиера и на изцяло новото поколение на друг техен емблематичен модел – Ignis. 

Появата на Ignis беше загатната още с концептуалния модел iM-4, който привлече интереса на посетителите на 85-тото мото шоу в Женева през изминалата година с изключително атрактивната си форма. Тя е доста сполучливо прехвърлена в симпатичния силует на новото поколение на този елегантен и практичен кросоувър. Миниатюрният всъдеход ще бъде оборудван с новата свръхлека платформа, която японците използват и при хечбека, представен тази пролет – Baleno. Това говори, че автомобилът ще бъде много лек, а благодарение на това и много икономичен.  

От SUZUKI MOTOR CORPORATION все още не разкриват подробности около двигателите, с които ще се предлага новият Ignis, но от МИРКАТ ООД – официален вносител на марката за България твърдят, че най-вероятно моделът ще дойде с двигателите на Baleno: 1,2-литров бинзинов DUALJET, 1,0-литров бензинов турбо BOOSTERJET и 1,2-литров бинзинов DUALJET в комбинация с новата полу-хибридна система на японците SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki).  

Освен с катеренето по градските тротоари, съвсем нормално е да очакваме от Ignis да се справя с лекота и с препятствията при шофиране извън пътя. Въпреки малките си размери, този модел винаги е носил в себе си 4х4 ДНК-то на Suzuki. Новото поколение на модела ще се предлага и с опция за задвижване на четирите колела, а просветът от 180 мм ще му даде пълната свобода да се движи спокойно навсякъде.  

Продажбите на Ignis в Евпора ще започнат през януари 2017 г., което означава, че освен за една вълуваща есен с появата на обновения SX4 S-Cross, феновете на Suzuki ще трябва да се подготвят и за една интересна зима.