Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес прекрати отношенията си със спонсор заради коментар след избора на Тръмп

Перес прекрати отношенията си със спонсор заради коментар след избора на Тръмп

77
0

Серхио Перес прекрати отношенията си със спонсор в Туитър заради коментар след избора на Доналд Тръмп за президент на Съединените щати.

Противоречивият бизнесмен многократно повтори по време на предизборната си кампания, че ще построи стена на американо-мексиканската граница, за да спре нелегалните емигранти. Освен това заяви, че Мексико изпраща най-лошите си хора в Щатите.

След изборите в официалния акаунт на производителя на слънчеви очила Hawkers се появи съобщение, в което се предлагаше мексиканците да използват продуктите на компанията, „за да скрият сълзите си, докато строят утре стената”. Перес бързо отговори: „Много лош коментар. Днес прекратявам отношенията си с @HawkersMX. Никога няма да позволя някой да се подиграва на страната ми.”

Пилотът на Форс Индия съвсем отскоро има контракт с компанията. Той по принцип не изразява политически пристрастия. След реакцията му Hawkers изтри оригиналния туит и публикува серия извинения, обяснявайки, че намерението е било да се получи шега, а не подигравка.