Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Торо Росо тренират усилено, Верстапен си взе теоретичния шофьорски изпит

Пилотите на Торо Росо тренират усилено, Верстапен си взе теоретичния шофьорски изпит

75
0

Пилотите на Торо Росо Карлос Сайнц и Макс Верстапен тренират усилено преди новия сезон във Формула 1, който ще е дебютен в Гран при и за двамата. Холандецът успя да вземе и теоретичния шофьорски изпит в родината си.

Сайнц и Верстапен не се отказаха изцяло от тренировки по време на цялата пауза досега след края на миналогодишните автомобилни шампионати. Испанецът изкара по-голямата част от почивката в Пиренеите, където се занимаваше със зимни спортове и най-вече крос-кънтри ски, които са особено натоварващи.

Макс бе в родината си, като успя да намери малко време и за картинг и се състезава срещу кажи-речи цялото си семейство! Баща му Йос и сестра му Виктория са особено запалени.

Понастоящем тренировките на двамата пилоти са в по-организирана фаза, като те се подготвят за натоварванията в болид от Формула 1.

– С треньора ми работим усилено. Чувствам се много добре. Вече виждам положителни резултати от новия режим. F1 изисква специфични упражнения и усещам разликата спрямо световните серии на Рено. Безкрайно мотивиран съм и нямам търпение да карам новия болид – сподели Сайнц.

Верстапен също каза, че се труди упорито, за да е готов за новото предизвикателство:

– Изкарах си чудесно по Коледа, почивах със семейството, но сега се старая ежедневно да се подготвя. От началото на януари работя с личния си треньор. Всеки ден имаме по две двучасови сесии във фитнеса. Трудно е, но има полза за мускулите на врата, ръцете, за гърба.

Холандецът, чиято възраст продължава да предизвиква полемика, успя да вмести в програмата и теоретичния шофьорски изпит. Това означава, че 17-годишният Макс е на половината път до свидетелство за право на управление на автомобил. Според новите изисквания на ФИА за суперлиценз пилотите ще трябва да имат шофьорска книжка преди да кандидатстват за такъв.

Взимането на теорията позволява на Верстапен да управлява автомобил в родината си под наблюдение на правоспособен шофьор.

– Не беше толкова трудно, колкото си мислех. Учих около седем часа и тъй като бързо запомням, не бе твърде сложно – коментира той пред уебсайта си.

Междувременно Торо Росо потвърди, че новият болид на тима STR10 е преминал краштестовете на ФИА. Очаква се той да бъде представено направо на пистата Херес на 31 януари. Там на 1 февруари започва първият предсезонен тест на отборите то Формула 1.