Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Победихме Уилямс с чиста скорост, отбеляза Бътън

Победихме Уилямс с чиста скорост, отбеляза Бътън

32
0

Дженсън Бътън финишира шести в Гран при на Австрия и бе доволен от представянето си на писта, на която тимът на Макларън не очакваше толкова силен резултат.

„Знаех, че състезанието ще е трудно, но да стартираш от толкова предна позиция определено помага, защото можеш да караш на чиста писта. При две DRS зони обаче нямаше как да задържим съперниците зад нас. Можеха да изпреварват на места, на които не сме и подозирали, че е възможно. Победихме обаче Уилямс, и то с чиста скорост. Смятам, че свършихме страхотна работа по отношение на стратегията. Наистина извлякохме максимума. Справихме се чудесно този уикенд, но не очакваме да сме в същата позиция другата седмица на Силвърстоун”, коментира Дженсън след финала.

Фернандо Алонсо не успя да финишира – той прибра колата си в бокса заради технически проблем с батериите в задвижващата система. Испанецът заяви, че надпреварата е била трудна за него и продължи:

„Двигателят не работеше като хората още от трета-четвърта обиколка. Губех мощност заради проблем с батерията, така че на практика постоянно бях на ръба да прибера колата. Но тъй като се движехме на ръба на топ 10 и можеше да се вземе точка, продължавах да опитвам да завърша. Накрая просто не беше възможно. Трябва да си вземем поука от проблемите през уикенда, но можем да извлечем и някои позитиви: автомобилът ни бе конкурентоспособен при променливи условия вчера, а днес Дженсън взе добри точки за екипа.”