Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пета и шеста позиция съответстват на днешното темпо на Уилямс, отбеляза Смедли

Пета и шеста позиция съответстват на днешното темпо на Уилямс, отбеляза Смедли

45
0

Пето и шесто място записа тимът на Уилямс в Гран при на Китай, като Фелипе Маса завърши пред съотборника си Валтери Ботас.

На старта финландецът потегли добре и изпревари Маса, но бразилецът си върна позицията до края на първата обиколка. И двамата бяха задминати от Кими Райконен (Ферари). През останалата част от надпреварата те пазеха гумите и внимаваха за разликите спрямо останалите съперници на трасето.

„Отборът свърши страхотна работа. Пета и шеста позиция съответстват на днешното ни темпо”, отбеляза оперативният шеф на отбора Роб Смедли. „Спиранията в бокса бяха отлични, състезателната ни стратегия – много добра. Трябва да продължим да работим по автомобила.” Все пак той добави, че трябва да разберат защо трябваше да сложат твърди гуми още за втория стинт, а екипите пред тях направиха състезанието с по две серии с мекия тип.

Маса определи надпреварата като добра и допълни, че е извлякъл максимума от болида си. Той също каза, че тимът се е представил чудесно.

„Просто нямаме достатъчно скорост, за да настигнем болидите, които са най-отпред. Иначе уикендът бе почти перфектен. Всичко бе както трябва – тренировки, квалификация, състезание, но просто отборът е трети по сила и пред нас има четири по-бързи коли. Ще се трудя върху стартовете си, тъй като всъщност само това не се получи при нас. Спечелихме максимума от възможните точки днес”, коментира бразилският пилот.

Ботас каза от своя страна, че е изкарал доста самотно състезание: „Аз имах проблем с темпото, но като отбор постигнахме възможно най-добрия резултат. Прегрявах гумите, тъй като така и не намерихме оптимален баланс. Поне с твърдия тип проблемите бяха по-малко. Искаше ми се да удържа Кими зад мен по-дълго, но той направи добра маневра. Имаме доста работа, за да настигнем екипите пред нас, но това е само третата надпревара, така че имаме време.”