Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Паскал Верлайн ще кара за Форс Индия на тестовете в Барселона

Паскал Верлайн ще кара за Форс Индия на тестовете в Барселона

40
0

Тест пилотът на Мерцедес, Паскал Верлайн, ще участва в програмата на Форс Индия, предвидена за изпитанията в Барселона. Младият пилот ще кара в два от четирите дни на започващите утре тестове на пистата край столицата на Каталуния, но не с намиращата се още в процес на сглобяване и развитие VJM08, а с друга модификация на миналогодишната кола.

„Разбира се, че съм много доволен от шанса, който Форс Индия ми предоставя“, радва се Верлайн. „За един млад пилот като мен всеки момент прекаран в колата е много важен и ми позволява да научавам нещо ново. Имам сериозен опит в симулатор, но на писта все още нямам достатъчно километри. Надявам се да свършим добра работа в Испания с отбора и да дам достатъчно добра информация на инженерите.

Вече съм карал шампионската кола на Мерцедес и затова ще ми е много интересно сравнението с Форс Индия – за това как работи отбора, как подобряват колата, какви проблеми имат. Всичко това ще е много важно за мен и за развитието ми като пилот. Както всички знаят, времената в тестовете играят второстепенна роля. Но разбира се искам да покажа най-доброто от себе си.“

Говори се, че благодарение на близките връзки с Мерцедес Верлайн може да получи и шанс да участва в петъчните тренировки в някои състезателни уикенди. Каква роля ще остане тогава за титулярния тест пилот Даниел Жункадея, който също е свързан с швабите не е ясно.