Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Похвали за Верстапен от Хакинен и Марко въпреки катастрофата

Похвали за Верстапен от Хакинен и Марко въпреки катастрофата

36
0

Макс Верстапен пожъна множество критики след като удари Ромен Грожан по време на Гран при на Монако. Според мнозина пилотът на Торо Росо направи погрешна преценка на ситуацията и на старт-финалната права се вряза в колата на Лотус. След този инцидент се надигнаха множество гласове, които още през миналата година бяха срещу привличането на толкова млад пилот след едва един сезон във Формула 3. Главната теза бе, че не е нормално да се позволява на тийнейджър, който дори не притежава шофьорска книжка да кара във Формула 1. Един от критиците на Верстапен тогава сега обаче хвали младия пилот.

„Според моето мнение Грожан не бе на същата линия и със същата скорост, както в предишната обиколка“, обяснява Мика Хакинен. „Според мен Верстапен в никакъв случай не трябваше да бъде наказан. Аз също съм имал подобни ситуации и не смятам, че решението е правилно.

През миналата година казах, че според мен Верстапен не е достатъчно зрял за Формула 1. Радвам се, че мнението ми се оказа грешно.“

Според двукратния световен шампион това, което прави холандецът и хората на неговата възраст не било възможно за него в същата фаза от кариерата му.

„Това, което правят тези младежи днес, не било възможно преди 15 години.“

Съвсем нормално Верстапен получи подкрепа и от д-р Хелмут Марко, който бе главният двигател в привличането му в Торо Росо.

„Макс кара фантастично“, заяви консултантът на Ред Бул пред Motorsport.com. „За съжаление лоша работа при спирането в бокса го върна много назад. Когато обаче се залепи зад Ферари-то и изпревари Ботас се видя неговия потенциал.

Ромен бе също толкова виновен за инцидента. Той сви в дясно, въпреки че виждаше, че Макс е там.“

Според Марко случилото се било състезателен инцидент и той не разбирал защо трябва да бъде наказан Верстапен.