Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Паскал Верлайн стана резервен пилот на Мерцедес в F1

Паскал Верлайн стана резервен пилот на Мерцедес в F1

87
0
Паскал Верлайн

Пилотът от немския шампионат за туристически автомобили (DTM) Паскал Верлайн стана резервен състезател на Мерцедес във Формула 1. Той направи първи километри зад волана на Гран при болид на Алгарве в Португалия, където кара F1 W03 от 2012 г., като до края на деня имаше 109 обиколки. Освен това има 30 дни в симулатора на екипа в Бракли, където е покрил 12 000 км с F1 W05.

– Верлайн е най-запознат – с изключение на Нико [Розберг] и Люис [Хамилтън] с процедурите около болида ни и затова бе правилният избор за резервен пилот – коментира спортният директор на Мерцедес Тото Волф. – Той направи важна стъпка, карайки за първи път кола от Формула 1 и сме доволни, че се справи според очакванията ни.

Самият Верлайн обясни, че са му трябвали няколко обиколки, за да свикне с колата и разбира се, отбеляза, че болидът е съвършено различен от DTM колата му:

– Адаптирах се бързо и бях в състояние да подобрявам времената си и в къси, и в дълги обиколки. Направих към 500 км и не исках да се прибирам питовете. Със сигурност ми помогна фактът, че работя на симулатора от февруари насам. Да бъда привлечен за резервен пилот е чудесно признание за усилията ми.

19-годишният Верлайн спечели първи успех в DTM на пистата Лаузицринг.