Начало Рали Падън ще кара Форд Фиеста WRC в рали Финландия за М-Спорт

Падън ще кара Форд Фиеста WRC в рали Финландия за М-Спорт

182
0
Хейдън Падън
Хейдън Падън; снимка: Хюндай Моторспорт

Хейдън Падън ще кара Форд Фиеста WRC в рали Финландия за тима на М-Спорт. Новозеландецът и навигаторът му Джон Кенард не участват в световния шампионат тази година, след като загубиха мястото си в Хюндай в края на 2018 г.

Падън познава екипа на М-Спорт, с който дебютира във WRC през 2013 г. Той спечели първи подиум в шампионата през 2015-та – в Италия. През 2016-та взе и победа – в Аржентина. Тазгодишното участие в рали Финландия ще е десето за него в това състезание. Двамата с Кенард ще имат еднодневен тест, за да се запознаят с Фиеста-та.

„И двамата с Джон се вълнуваме да се върнем. Много трудно е да гледаш отстрани!”, призна Падън.

„В М-Спорт ни посрещнаха страхотно. Чувствам се уверен, че ще работим чудесно заедно с цел постигане на добър резултат в едно от любимите ми ралита.”

Падън и М-Спорт се разбрали буквално в рамките на 48 часа благодарение бързата реакция на спонсори

„Такава подкрепа и фактът, че толкова хора още вярват в нас ни дават огромна увереност. Изключително съм благодарен на Хюндай Нова Зеландия. Без тяхното разрешение всичко това нямаше да е възможно. Рядко се случва автомобилен бранд да те пусне да караш за друга, конкурентна марка. Но те подкрепят спортните ни амбиции и оставиха настрана комерсиалните доводи. Подобно нещо е доста необичайно в наши дни. Сега трябва да се справим добре, за да видим какви възможности ще получим не само за тази година, но и за 2020-та”, добави Падън.

Шефът на тима на М-Спорт Ричард Милнър заяви, че е страхотно да посрещне Хейдън обратно във WRC.

„Вълнуваме се да проследим какво ще постигне зад волана на Фиеста-та. Той е доказан победител и за нас е страхотно да привлечем пилот от неговия калибър. Сделката бе сключена доста бързо и е прекрасно, че се справихме в толкова кратки срокове. Хейдън е невероятно мотивиран и притежава потенциала за наистина страхотно представяне. Нямам търпение да ги видя с Джон отново на трасе!”, допълни Милнър.