Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу: Моторите трябва да продължат да се различават един от друг

Пади Лоу: Моторите трябва да продължат да се различават един от друг

39
0

Представянето на двигателите на различните производители във Формула 1 трябва да продължава да ги отличава един от друг в бъдеще. Това смята техническия шеф на Мерцедес Пади Лоу.

Тези дни трябва да се реши какви ще бъдат правилата за моторите за 2017 г., като основните неща, които се обсъждат са цената на задвижващите системи и нейното възможно намаляване, възможностите на производителите за доставка на отборите и изравняването на представянето на самите агрегати по отношение на мощността. Според Лоу усилията за намаляване на разликата в представянето на различните двигатели са погрешни.

„Развитието на двигателите не трябва да се ограничава. Имаше един период, в който моторите бяха „замразени” като развитие и за мен това беше аномалия. Ключът е в името (на мотора). Затова се наричаме автомобилен спорт и то за добро. Затова защо трябва да смятаме, че моторите не трябва да се различават като представяне? Тъкмо възстановихме нещата каквито винаги са били и мисля, че това е абсолютно коректно.”

Ексклузивно интервю с Пади Лоу четете в новия брой 193 на списание ClubS1, който ще е на пазара от утре (28 април).