Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу и Тото Волф разясниха проблема на Розберг

Пади Лоу и Тото Волф разясниха проблема на Розберг

36
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф и техническият директор на тима Пади Лоу похвалиха Нико Розберг за отличното му каране в единствената си бърза обиколка по време на 3-ата част на квалификацията от Гран при на Германия. заради проблем с електрониката Нико трябваше да прекрати първия си бърз тур, тъй като двигателят му загуби мощност.

При втория обаче германецът записа отлично постижение, подобрявайки това на съотборника си Люис Хамилтън. Лидерът в шампионата допусна грешка при втория си опит и блокира предните колела при спирането за обратния завой и трябваше да се задоволи с 2-ото място.

Според Лоу проблемът е дошъл в резултат на серия от неща, които са се случили в края на първата бърза обиколка на Нико в Q3: „Двигателят отказа, след като се загуби синхронизацията на всички предавки, а това доведе до предупреждение към педала на газта. Проблемът не беше в него, но мисля, че това изплаши Нико – никой не обича да загуби контрол над газта.

Оправихме проблема, като намерихме начин да изключим системата и да я вкараме в безопасен режим. Нико прекрати обиколката, което със сигурност те смущава и обърква плановете ти за Q3. Но след това бяха особено впечатлени,. когато той излезе и взе полпозишъна при такъв стрес и с гориво за 2 обиколки в колата. Страхотна работа от негова страна.“

Волф от своя страна поясни, че е имало и повреден сензор, което също е било причина Нико да прекрати обиколката: „Той имаше малък електронен проблем в загряващата обиколка и след това повреда на сензор. Сензорът не разбираше какво се случва и показваше проблем към края на обиколката. Заредихме колата с гориво за 3 обиколки. Той си гарантира време с първата от тях, като беше по-тежък от Люис.“