Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пади Лоу ще се присъедини към Уилямс през март

Пади Лоу ще се присъедини към Уилямс през март

69
0
Пади Лоу

Пади Лоу ще се присъедини към екипа на Уилямс в началото на март, съобщава Аутоспорт. Той ще заема поста технически директор, а освен това ще бъде и в борда на директорите заедно със заместник-шефа на тима Клер Уилямс, изпълнителния директор на Уилямс Груп Майк ОДрискол и Ник Роуз, който няма изпълнителни функции.

Така Лоу ще заема по-висока позиция спрямо доскорошната си в Мерцедес само на технически шеф, като ще има и повече правомощия от досегашния технически директор на Уилямс Пат Саймъндс. Според информацията Лоу дори е закупил дял на тима.

Очаква се Пади да започне работа от 1 март, като от 10 януари той е в т.нар. gardening leave – период, през който няма право да работи за друг отбор във Формула 1. Обикновено този период в F1 продължава 6 месеца, но явно Лоу се е разбрал с Мерцедес това да продължи доста по-кратко.

Смята се, че привличането на Лоу в Уилямс е свързано с преминаването на Валтери Ботас в Мерцедес и вероятно част от сделката за финландския пилот включва освобождаване на 54-годишния инженер по-рано от въпросния период, за да заеме новия си пост в Уилямс.