Начало Лайфстайл Падокът на F1 впечатлен от филма „Rush“

Падокът на F1 впечатлен от филма „Rush“

245
0
Рон Хауард

В сряда вечерта преди Гран при на Германия част от членовете на отборите от Формула 1 гледаха специална прожекция на филма „Rush”, който описва битката между Джеймс Хънт и Ники Лауда за титлата в F1 през 1976 г. Режисьор на продукцията е Рон Хауард, сценарист е Питър Морган, а главните роли се изпълняват от Крис Хемсуърт (Джеймс Хънт) и Даниел Брюл (Ники Лауда).

Сред зрителите на „Rush” на Нюрбургринг бяха Ники Лауда, Бърни Екълстоун, Фелипе Маса, Люис Хамилтън, Нико Розберг, Рос Браун, Пади Лоу, Ейдриан Нюи, Кристиан Хорнер, Тото Волф, Сам Майкъл и др.

Режисьорът на филма обясни, че е бил притеснен преди прожекцията, защото за първи път филмът е щял да бъде оценен от членове на екипите от Формула 1. За негово успокоение „Rush” получи единствено положителни отзиви.

Прибрах се и веднага се обадих на съпругата ми Шерил – обясни Хауард за блога на журналиста Адам Купър. – Тя ме разбра, когато го сравних с прожекцията на „Аполо 13” в НАСА пред астронавтите. Говорих с пилотите и те похвалиха филма, което ме накара да се чувствам чудесно. Някои от инженерите са толкова развълнувани от това, което сме постигнали. Не знам от къде идва това. Може би са били разочаровани от други филми или може би са предполагали, че е било прекалено сложно за нас да го направим.

В интервю на стартовата решетка преди неделното състезание в Германия Хауард сподели, че похвалата за доброто техническо изпълнение е нещо, което наистина силно го е зарадвало, тъй като за заснемането на филма екипът се е опитал да изпипа максимално детайлите.

Казах на Бърни: „Благодаря, че отдели време да видиш филма.” Той отговори: „Благодаря за това, че го направи. Наистина ме върна назад (във времето).” Той не се шегуваше, а беше по-скоро емоционален и според мен изненадан – допълни Хауард.

Самият Ники Лауда остана впечатлен от продукцията, коментирайки пред австрийския вестник Клайне Цайтунг:

Филмът е наистина великолепен, а режисьорът Рон Хауард беше наистина щастлив, защото можеше да види колко развълнувани бяха експертите от Формула 1 от филма.

Официалната премиера на филма „Rush” в България ще е през септември 2013 г. под името „С пълна газ“.