Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пафет: Само Фетел може да предизвика страничен удар, докато се движи направо

Пафет: Само Фетел може да предизвика страничен удар, докато се движи направо

59
0

Коментарите относно катастрофата между Дженсън Бътън (Макларън) и Себастиан Фетел (Ред Бул) заемаха голяма част от анализите след Гран при на Белгия, спечелена от Люис Хамилтън. Инцидентът се случи в 16-ата обиколка от надпреварата. Германецът изтърва колата си при спирането за Автобусната спира, завъртя се и удари странично Макларън-а, изхвърляйки го от състезанието и потрошавайки носа на своя RB6. След това Фетел се извини, но случилото се породи куп анализи за това колко зрял е състезателят на Ред Бул и не са ли прекалено много инцидентите с негово участие напоследък.

– Мисля, че Себ Фетел е единственият пилот в състояние да торпилира странично друга кола, докато се движи по права линия. Не нарочно, но е безрасъдно – бе коментарът на третия пилот на Макларън Гари Пафет.

Бившият състезател и настоящ коментатор на английската телевизия ВВС Мартин Брандъл нарече поведението на германеца твърде буйно.

– Характерът му може би му коства световна титла миналата година и определено не му помага този сезон. Фетел трябва да се успокои малко. Аз не съм толкова ядосан от уменията му за изпреварване, колкото е Дженсън Бътън, но като цяло участва в твърде много сблъсъци. Въвлича се в прекалено количество инциденти – допълни Брандъл.

В коментар на уебсайта на американския канал Спийд пък се казва, че „пилотът, който е наричан „бейби Шуми“, действа напоследък прекалено много като бейби (от англ. – бебе) и прекалено много като Шуми“.

Италианската преса също не е особено мила към 23-годишния Фетел, но специалисти от родината му начело с Михаел Шумахер все пак намериха окуражителни думи за него, макар да не го оправдават.