Начало Автомобили Pagani Zonda Cinque

Pagani Zonda Cinque

38
0

Много малко автомобили могат да се похвалят с дизайна и представянето на Pagani Zonda, като екстремната натура на автомобила спечели толкова опоненти, колкото и почитатели. Но и двете страни могат да постигнат съгласие по едно – че това е много впечатляващ и изключително способен автомобил, колкото и да са смесени позициите по отношение на външния вид. Zonda Cinque успява да постави екстремната природа на автомобила на ново ниво, като това реално си e Zonda R, предназначен за улиците.

Pagani Zonda R бе създаден като състезателен автомобил с мощност от 750 к.с. – бяха произведени 10 бройки, като всяка струваше по 1.2 милиона евро. При изработването на десетте автомобила доминира предимно въглеродът. Но все още му предстои да влезе в серийно производство. За Zonda Cinque се вярва, че ще притежава същата каросерия като Zonda R, но ще бъде дори още по-ексклузивен и способен. Тези, които имат познания по чужди езици, вероятно вече са разбрали, че Cinque означава на италиански „пет”, тъй като само пет разрешение за нормалните пътища автомобила ще бъдат създадени.

В основата на модела ще има модифициран вариант на 7.3-литровия V12 агрегат, който се ползва и в другите варианти на Zonda. Мощността му възлиза на 750 к.с., а въртящият момент – на 710 Нм. Ускорението до 200 км/ч ще отнема на Cinque само 9.8 секунди. Това до голяма степен може да се каже, че е добра оферта за автомобил на стойност 800 000 евро. А и това ще бъде изключително рядък автомобил, което само по себе си добавя много към стойността му. Първата снимка на модела показва, че Cinque много прилича на Zonda F, който даде рекордно време на Нюрбургринг през октомври миналата година. А трябва да се подчертае, че Zonda F притежава мощност от „само” 650 кончета.