Начало Автомобили Пагани Зонда R се появи в официално видео

Пагани Зонда R се появи в официално видео

243
0

Излезе и официалното ново видео за Пагани Зонда R. В двеминутното филмче виждаме колата както на сух, така и на мокър асфалт, като дори и при втория случай ясно личи страхотната й стабилност.

При най-сериозната версия на Зонда 6-литровият V12 AMG мотор развива 740 к.с. мощност и 710 Нм въртящ момент, като това, заедно с работата, вършена от секвенционалната 6-степенна XTRAC трансмисия на колата, е достатъчно, за да може тя да достига 100 км/ч за 2,7 секунди.

По време на разговор на автошоуто в Женева, попитах Хорацио Пагани дали не мисли за разработката на свой собствен двигател, но отговорът му бе, че връзката му с Мерцедес-Бенц и AMG е прекалено силна и същевременно те винаги успяват да отговорят достатъчно добре на нуждите му, затова със сигурност и наследникът на Зонда, който очакваме да се появи скоро, със сигурност ще бъде задвижван от двигател на AMG. Той обаче ме увери, че за момента се работи само върху механичната част на новата кола, докато дизайнът й все още не е избран окончателно.

А ето го и новото видео, с участието на струващата 1 460 000 евро Зонда R:

 

А ето и ГАЛЕРИЯ със снимки на модела.