Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пак съмнения относно оставането на Михаел Шумахер в F1

Пак съмнения относно оставането на Михаел Шумахер в F1

66
0
Михаел Шумахер

Въпросът с оставането на Михаел Шумахер във Формула 1 уж беше приключен след изявлението на германеца, че ще изпълни тригодишния си договор с Мерцедес Гран при (който е до края на 2012 г.), но се появиха поредните съмнения дали седемкратният световен шампион наистина ще продължи да се състезава.

Повод за тях се оказа изявление на шефа на тима Рос Браун пред Франкфуртер Алгемайне Цайтунг.

Той има контракт за три сезона с Мерцедес и ние сме много щастливи с него. Но ако чувства, че не иска повече да кара, то ще трябва да поговорим. Не може да караш някого насила да върши каквото и да е. Но ние вярваме в Михаел, той е важна част от тима ни – заяви англичанинът.

Наскоро Браун обясни, че клаузата в договора на Шумахер, отнасяща се до оставането му за 2012 г., зависи от самия състезател. Сега той обясни, че дискусии ще се водят на по-късен етап от настоящия сезон. Според него освен това Нико Розберг определено е най-силният съотборник, който Михаел някога е имал.

Понякога имам чувството, че младият Шумахер стои пред мен – каза Рос по адрес на другия състезател в отбора. – Върши работата си с невероятно упорство, няма емоционални слабости и е страшно талантлив. Ситуацията за Михаел може би щеше да е малко по-лека, ако нямаше толкова силен съекипник. Но двамата учат много неща един от друг, а всички заедно посрещаме предизвикателствата – допълни Браун.

В тима все още се борят да направят автомобила си за този сезон достатъчно бърз – подробности за техническите аспекти на MGP W02 може да намерите в последния брой на списание ClubS1 (140, юли).