Начало Formula 1 News Пакетът ни е силен и имаме някои отговори на проблемите ни, твърди...

Пакетът ни е силен и имаме някои отговори на проблемите ни, твърди Льоклер

2067
0
Себастиан Фетел
Фетел пред Льоклер в Австралия, снимка: Ферари

Шарл Льоклер заяви, че пакетът на Ферари като цяло е силен и в тима са очаквали да се представят по-силно в Гран при на Австралия. Той и съотборникът му Фетел завършиха едва 5-и и 4-и. Роденият в Монако пилот обаче смята, че в Скудерията вече имат някои отговори на проблемите от Албърт парк.

Според Хелмут Марко от екипа на Ред Бул проблемите са Ферари са свързани с охлаждането.

„Очаквахме повече в Австралия, каза Льоклер. – Смятам, че колата ни като цяло е силна. Имаме някои отговори на липсата на скорост в Мелбърн. Не смятам, че имаме всички, но определено имаме някои такива.

Пистата Албърт парк не е толкова представителна за реалната скорост на колата. Въпреки това тя показа, че не сме толкова силни, колкото бихме искали. Имаме много работа за вършене. Уверен съм в пакета, който имаме.“

Льоклер заяви още, че няма проблем относно отборните нареждания в Австралия той да не изпреварва съотборника си Фетел. Според него това е било правилното решение от гледна точка на тима.

„Няма разочарование от моя страна, каза Льоклер. –  Не мисля, че по отношение на отбора щяхме да спечелим нещо повече от това аз да съм 4-и, а Себастиан 5-и. Щяхме да вземем същия брой точки. Затова е разбираемо, че шефовете не искаха да поемаме рискове и да се борим един с друг. И така да загубим повече точки.“

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.