Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър защитава Уилямс след инцидента във Формула 2

Палмър защитава Уилямс след инцидента във Формула 2

42
0

Джонатан Палмър защити Уилямс и безопасността на новите серии Формула 2, след като се понесоха слухове, че стандартите на британския тим за дизайна на колата е допринесъл за смъртта на Хенри Съртис.

Болидът от Формула 2, управляван от 18-годишния син на Джон Съртис, е измислен и конструиран в базата на Уилямс в Гроув.

Според някои журналисти липсата на оптимално захващане на колелата, както е във Формула 1, е довело до излетялото колело, което удари Съртис по каската. В интерес на истината обаче колите от Формула 2 отговарят на всички правила за безопасност на Формула 1 от 2005 година.

„Както и във Формула 1… допълнителните връзки за колелата не могат абсолютно да гарантират, че някое колело няма да се откъсне при инцидент“ – каза Палмът, чиято компания „Моторспорт Вижън“ организира сериите Формула 2.

ФИА също потвърди, че дизайнът на Патрик Хед отговаря на всички стандарти на Формула 1.

Самият Палмър подчерта, че тепърва ще има детайлно разследване, но експертите вярват, че по-скоро специфичността на инцидента е виновна за случилото се, а не толкова относително ниските разходи за организирането на сериите.