Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Палмър отхвърли слуховете, че може да бъде сменен от Окон

Палмър отхвърли слуховете, че може да бъде сменен от Окон

50
0

Джолион Палмър отхвърли слуховете, че може да бъде заменен от Естебан Окон още преди края на сезона в екипа на Рено. Според тиражираната информация шефовете на френския тим не били особено доволни от представянето му и имали намерение да сложат на негово място в кокпита Окон, който понастоящем е тестпилот на Рено, а също изпитател на Мерцедес.

Затова в двата дни на тестове в Барселона той ще тества както за французите, така и за шампионите. Освен това в той ще участва в първата свободна тренировка утре за Гран при на Испания, като ще кара колата именно на Палмър. Последният обаче не е притеснен от това.

„Не знам откъде дойдоха тези слухове (за смяната му с Окон), заяви Джолион. – Това не ме вълнува. В Австралия направих много добро състезание и след това дори не успях да карам в Бахрейн. Досега имах само 4 състезания с различни резултати и гледам напред към бъдещето. Но това е Формула 1 и трябва да очаквам такива неща. Виждах ги, когато бях извън Ф1, сега ги виждам и когато съм отвътре.

Палмър заяви също така, че е изненадан от замяната на Квят и Верстапен в Ред Бул, но смята, че ситуацията при него е различна и това няма да се случи в Рено. „Понижението на Квят ме изненада, тъй като той вършеше много добра работа и записа и подиум. В края на миналата година изглеждаше много близо до Рикиардо. Но имаше малко по-труден старт на този сезон.”