Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пълна доминация на Маса в последната свободна тренировка в Турция

Пълна доминация на Маса в последната свободна тренировка в Турция

46
0

Фелипе Маса наложи пълна доминация в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Турция, като бе най-бърз през почти цялото време. В крайна сметка той бе единственият пилот в днешната тренировъчна сесия, постигнал време под 1 минута и 28 секунди, като записа най-добър резултат от 1:27.983. Маса е и пилотът, завъртял най-много обиколки днес – общо 26. Съотборникът му във Ферари – Кими Райконен остана девети с по-слаб с малко над 4 десети от секундата резултат. Като цяло първата десетка в класирането е побрана в рамките на половин секунда.

След Фелипе Маса се наредиха двамата пилоти на Тойота – Ярно Трули и Тимо Глок – съответно 2-ри и 3-ти, като по този начин потвърдиха, че изглежда наистина уикенда в Монако е бил единичен случай.

Отново както и вчера, Казуки Накаджима се представи добре и завърши на четвърта позиция, докато съотборникът му Нико Розберг остана на осми.

Пилотите на Браун този път достигнаха първата десетка, нареждайки се на шеста и седма позиция (Барикело бе по-бърз от Бътън с 0,03 секунди). Дженсън обаче отново се оплака от недозавиването в автомобила си, което очевидно отборът му не е могъл да минимализира с работата си през нощта.

Най-бързият пилот с меките гуми от вчера – Фернандо Алонсо, днес остана предпоследен, а съотборникът му в Рено – Нелсън Пикет постигна със седем десети по-добър резултат и се класира на 11-та позиция.

Квалификацията за място на пистата Истанбул Парк започва след по-малко от два часа в 14:00 часа българско време.