Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пълният текст на решението относно Бриаторе, Саймъндс, Алонсо и Пикет

Пълният текст на решението относно Бриаторе, Саймъндс, Алонсо и Пикет

36
0

По отношение на г-н Бриаторе Световният съвет декларира, че за неопределен период ФИА не възнамерява да администрира каквото и да било международно събитие с участието на г-н Бриаторе в каквато и да е роля или да издаде какъвто и да е лиценз на отбор или организация, включваща го на каквато и да е длъжност. С настоящето се дават и инструкции на всички официални лица на администрирани от ФИА събития да не разрешават достъпа на г-н Бриаторе до която и да било площ под юрисдикцията на ФИА. Освен това няма да се преиздават каквито и да са суперлицензи на пилоти, асоциирани (чрез договор за мениджмънт или друг тип обвързване) с г-н Бриаторе или организация, или индивидуална личност, свързвани с г-н Бриаторе. При решението за налагане на тези инструкции за неопределен период от време Световният съвет взе предвид не само тежестта на нарушенията, в които участва г-н Бриаторе, но и действията му за продължило отричане на участие в простъпката въпреки всички доказателства.

По отношение на г-н Саймъндс Световният съвет декларира, че за период от пет години ФИА не възнамерява да администрира каквото и да било международно събитие с участието на г-н Саймъндс в каквато и да е роля или да издаде какъвто и да е лиценз на отбор или организация, включваща го на каквато и да е длъжност. С настоящето се дават и инструкции на всички официални лица на администрирани от ФИА събития да не разрешават достъпа на г-н Саймъндс до която и да било площ под юрисдикцията на ФИА за период от пет години. При решението за налагане на тези инструкции за период от пет години Световният съвет взе предвид: (i) че г-н Саймъндс призна участието си в конспирацията; и (ii) комуникацията му със Световния съвет по време на срещата, при която изрази „огромното си съжаление и срам“ от участието си в конспирацията.

По отношение на г-н Пикет младши Световният съвет потвърждава неговия имунитет от индивидуални санкции според Международния спортен код във връзка с простъпката, даден му от ФИА в замяна на доброволно свидетелстване.

По отношение на Фернандо Алонсо Световният съвет му благодари за сътрудничеството при разследването на ФИА и за присъствието му на срещата, като заключава, че г-н Алонсо по никакъв начин не е бил въвлечен в нарушаването на правилата от страна на Рено F1.