Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пълно разочарование в Тойота

Пълно разочарование в Тойота

45
0

Отборът на Тойота не успя да реализира потенциала си, показан в квалификацията, след като състезанието на японски тим съвсем се обърка. Пилотите останаха без точки, а бяха с чудесни позиции на грида.

Още след старта Ярно Трули счупи предното си крило при удар с Ник Хайдфелд (BMW Заубер) и се наложи да се прибере в бокса, за да го смени.

– Не мога да изразя колко съм разочарован. На излизане от първия завой бях точно зад Хайдфелд и очаквах да се измъкне по-бързо, отколкото го направи. Едва го докоснах, но крилото се строши. След това екипът ми каза, че има проблем с износването на спирачките и всичко приключи окончателно – разстроено обясни италианският пилот.

Проблемите на Тимо Глок бяха по време на първия му пит, когато се наложи да се използва резервната система за дозареждане.

– Екипът бързо се прехвърли, но въпреки това загубихме време – коментира той. – Иначе направих доста силен старт и вървях четвърти до излизането на колата за сигурност, така че имахме шанс за точки. Но не е било писано.