Начало Други Палу триумфира в Портланд и спечели втора титла в Индикар

Палу триумфира в Портланд и спечели втора титла в Индикар

263
0
Алекс Палу
Алекс Палу, снимка Индикар

Алекс Палу спечели втора титла в Индикар. Пилотът на Чип Ганаси спечели състезанието в Портланд. Така той си гарантира още един триумф в американските серии след този преди две години. Втори в Портланд завърши Феликс Розенквист с Макларън, а трети остана съотборникът на Палу Скот Диксън.

Порлтанд прие предпоследния 16-ти кръг за сезон 2023 в Индикар. Състезанието се проведе на пистата „Портланд Интернешънъл Рейсуей“ с дължина 3.166 км и разположена в щата Орегон.

Рейхал поведе след летящия старт на пистата в Портланд. Американецът бе следван от Маклоклън, Херта, Палу, Диксън, Нюгардън и Кърккуд. По-назад имаше контакт между Калъм Илот (Juncos Hollinger Racing) и Ромен Грожан (Анрети Аутоспорт). В резултат на това французинът прекара известно време в бокса, преди да се върне обратно на трасето

В третата обиколка Уил Пауър се завъртя и премина през зоната за сигурност. Австралиецът успя да се върне на трасето в Портланд. Това обаче предизвика появата на жълти флагове по цялото трасе.

Надпреварата в Портланд бе рестартирана в седмия тур. Рейхал продължи да води пред Маклоклън, Палу, Херта и Диксън. Зад тях се движеха О’Уорд, Розенквист и Роси, както и Къркууд и Нюгардън.

Палу успя да поведе колоната след първите спирания в бокса. Испанецът успя да избегне сериозния трафик. Не такъв късмет обаче имаха пилоти като Рейхал и Маклоклън. О’Уорд пък едва не се удари с Розенквист. По-назад Грожан приключи участието си в надпреварата в Портланд заради пораженията в неговия болид.

Палу продължи да води във втората половина от надпреварата в Портланд. Испанецът задържа водачеството и след вторите спирания в бокса. Палу бе следван от Рейхал и Диксън. В 82-тата обиколка на пистата отново бяха развети жълти флагове заради инцидент с участието на Агустин Канапино (Juncos Hollinger Racing).

До края на надпреварата в Портланд не настъпиха сериозни размествания в челото. По този начин Палу записа успех за сезона след тези в Индианаполис, Детройт, Роуд Америка и Мид Охайо. Испанецът също така си гарантира втора титла в Индикар след тази през 2021 г.

Втори и трети финишираха Розенквист и Диксън. Четвърти остана Пато О’Уорд (Макларън), следван от Джоузеф Нюгардън (Пенске) и Ринус ВиКей (Rahal Letterman Lanigan Racing) и Маркус Ериксон (Чип Ганаси Рейсинг). Топ 10 в Портланд допълниха Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing), Скот Маклоклън (Пенске) и Кайл Къркууд (Андрети Аутоспорт).

Палу вече е еднолично на първата позиция в класирането преди последния старт в Лагуна Сека. В челната петица влизат още Диксън, Нюгардън, О’Уорд и Маклоклън. При производителите Хонда има минимален аванс пред Шевролет.