Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Панис напуска Формула 1

Панис напуска Формула 1

64
0

Оливие Панис напуска F1 в края на настоящия сезон след като реши да не подновява договора си на тест пилот с Тойота.
###
Оливие Панис напуска F1 в края на настоящия сезон след като реши да не подновява договора си на трети пилот с Тойота. Основната причина е, че французинът иска да продължи със състезанията след три години тестове за японците. През 1996 г. той спечели Гран при на Монако.
„Тойота демонстрира голям прогрес и съм щастлив, че бях част от това. Тимът винаги е бил силно мотивиран и все още е. Аз гледам позитивно на работата, която свърши целия екип, ще ми липсват всички, с които съм работил. Сега обаче знам, че е време да започна нещо ново и да реализирам желанието си да се състезавам отново. Очаквам с нетърпение нови спортни предизвикателства извън Формула 1, но ще наблюдавам отблизо представянето на Тойота и се надявам да постигнат успеха, които заслужават”
От Тойота похвалиха Панис за всичките му усилия през годините и заявиха, че е много вероятно Франк Монтани да бъде негов заместник. Освен това от тима се нядяват да дадат шанс на някой от техните млади пилоти, който да помага по време на изпитанията.