Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пар иска изключените отбори обратно във ФОТА

Пар иска изключените отбори обратно във ФОТА

41
0

Адам Пар се надява, че Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) бързо ще възобнови членството на Уилямс и Форс Индия.

Двата тима бяха освободени от асоциацията поради факта, че те подадоха безусловни кандидатури за шампионата през 2010 година и по този начин се съгласиха с условията на ФИА. Изпълнителният директор на Уилямс, Адам Пар, обаче е на мнение, че ФОТА вече може да приеме обратно двата отбора.

„Надявам се. Мисля, че всички искаме това“ – казва той. „Много е важно ние – заедно с Форс Индия и новите отбори – да бъдем част от дискусиите.“

ФОТА ще заседава в четвъртък в Болоня, а след това се очаква да изпрати съобщение до медиите относно допълнителните подробности около бъдещите правила и алтернативите на бюджетния таван.

Уилямс, Форс Индия и трите нови отбора – Мейнър, Кампос и USF1 – подадоха документи за 2010 година именно на базата на бюджетната рамка. Вместо това обаче осемте отбора от ФОТА решиха в рамките на две години да свият огромните си бюджети до нивата от началото на 90-те години.

Пар каза, че очаква с нетърпение да види какви алтернативи на бюджетния таван ще предложат от ФОТА.

„Според мен има много подробности за изясняване във връзка с това как да се постигне и каква е точната цел“ – добавя той.