Начало Други Първа победа за сезона за българския Overdrive Racing на Нюрбургринг

Първа победа за сезона за българския Overdrive Racing на Нюрбургринг

209
0

Българският отбор Overdrive Racing записа първа победа за сезон 2019. Това се случи в третия старт от VLN-сериите за издръжливост на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе. Заслуга за него имат Павел Лефтеров и Аксел Джефрийс, които надделяха над конкурентите в своя клас CUP3-981B.

Двамата пилоти, които доскоро се конкурираха в едномарковия шампионат на Ламборгини – Супертрофео, записаха отлични обиколки въпреки постоянния дъжд. В края на надпреварата дори се справиха с повреда в окачването.

След като миналият старт в средата на април бе отложен заради снеговалеж, този уикенд над 180-те участващи автомобила се изправиха пред ново изпитание. А именно непрекъснат и обилен дъжд. За 4-те часа на endurance надпреварата валежите спираха само за броени минути. А изключително сложните виражи на Нордшлайфе станаха още по-трудни за овладяване.

В трудните условия на „зеления ад“ вторият екипаж на Overdrive Racing записа четвърто място в класа. Няколко обиколки преди края Алекс Мийс и компания да бяха дори на 3-а позиция.

Третият автомобил на българския тим пропусна и този старт, тъй като Георги Дончев продължава да се подготвя за предстоящото този уикенд откриващо състезание за сезона на Porsche Carrera Cup на писта Хокенхайм в Германия.

Въпреки непълния отбор, доброто каране на двете Porsche-та донесе важни точки на екипа и Дончев, Лефтеров и немските им съотборници продължават по амбициозния си план.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter