Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Първа редица за Розберг

Първа редица за Розберг

41
0

На първа редица на стартовата решетка ще се нареди Нико Розберг в утрешната Гран при на Малайзия, докато съотборникът му Михаел Шумахер се класира осми в дъждовната квалификация на Сепанг.

– Наистина съм много доволен от първото си класиране на първа редица – страхотно е и за мен, и за целия отбор, и за Петронас. На пистата наистина бе много трудно, на моменти едва удържах колата на трасето. Обиколката ми в Q3 определено бе най-добрата ми за деня, като дадох чудесно време още в първия тур, след което гумите ми бяха почти съсипани. Освен това си мислех, че интермедии бяха по-добрият вариант, но накрая нещата се наредиха – описа сесията си Розберг.

Шумахер от своя страна остана малко разочарован от резултата си, тъй като смяташе, че е могъл да постигне и повече.

– В последния ми бърз тур натисках, за да мога да направя още един, но гумите просто нямаше да издържат. Хубаво е да знаем колко издържа типът за мокра писта, а сега трябва да се концентрирам изцяло върху състезанието – каза Михаел.

Шефът на Мерцедес Гран при Рос Браун заяви, че е удовлетворен от работата на целия отбор, реагирал възможно най-адекватно в трудните условия.