Начало Автомобили Първа загатваща снимка на Морган EvaGT

Първа загатваща снимка на Морган EvaGT

49
0

Морган разпространиха първата загатваща снимка на бъдещия си модел EvaGT.

Новото купе на британците ще има 4 места и ще бъде базиран на платформата Аеро Суперспортс. Въпреки това обаче колата ще разполага с модифициран вариант на алуминиевото шаси, което се използва също и в състезателния Морган GT3.

Дизайнът на EvaGT е създаден изцяло чрез компютърен софтуер и според компанията аеродинамиката му ще бъде изключително добра.

Частите на купето ще са изцяло алуминиеви и въпреки, че ще бъдат оформяни на машина, ще бъдат дооформяни изцяло на ръка.

Под капака на новия Морган ще седи трилитровият туин-турбо шест-цилиндров агрегат на БМВ, който баварците слагат в редица от своите модели. Неговата мощност е 305 к.с., а въртящият му момент е 400 Нм.

С този агрегат EvaGT вероятно ще ускорява от 0 до 100 км/ч за около 4,5 секунди, като заслуга за това ще има и ниското тегло на модела от само 1250 кг. Максималната скорост ще бъде 273 км/ч, а средният разход на гориво – 7 литра на сто км.

Само сто екземпляра от EvaGT ще бъдат произведени изобщо, като Морган вече приемат поръчки срещу депозит от около 6000 евро.

Новият модел ще дебютира официално на 15-ти август по време на шоуто Concours dElegance в Пебъл Бийч, Калифорния.