Начало Автомобили Първата GAZPROM бензиностанция беше открита в България

Първата GAZPROM бензиностанция беше открита в България

216
0

Дъщерното дружество на Газпром нефт – сръбската NIS АД Нови Сад – отвори първата бензиностанция под търговската марка GAZPROM в България. Бензиностанцията се намира на международен път Е79 София – Кулата, на 4 км след изхода на Благоевград, посока Кулата. Българският пазар е определен като приоритетен за развитие на търговската мрежа под марката GAZPROM в региона. Компанията е в процес на изграждане на още 9 бензиностанции. Във втората фаза от програмата за развитие са планирани още 10 обекта. До края на годината щe има общо над 40 бензиностанции в България.

Страната е третата в региона на Балканите, където бяха отворени бензиностанции под търговската марка GAZPROM. В края на 2012 г. заработиха обекти в Сърбия и Румъния. В края на 2015 г. веригата бензиностанции GAZPROM ще разполага с над 250 обекта в региона на Балканите, като 80 от тях ще бъдат на територията на България. Оперативното управление на веригата на Балканите се осъществява от NIS.

Премиалната верига бензиностанции GAZPROM предлага на своите клиенти продукти, отговарящи на най-новите европейски стандарти – дизел, бензин, LPG и масла. Обектите ще разполагат с магазин, ресторант и кафе зона. Клиентите ще имат възможността да се възползват и от допълнителни услуги, като безплатен безжичен интернет. Бензиностанциите са разположени по протежение на национални и международни пътища, и в големите градове.

Създаването на търговска мрежа под марката GAZPROM в България е следващата стъпка към постигането на нашата стратегическа цел за развитие на търговската мрежа в Европа. Планираме да продължим да разширяваме нашето присъствие в Сърбия, Румъния и България. Уверен съм, че веригата бензиностанции GAZPROM бързо ще спечели популярност на Балканите, заемайки лидерска позиция на пазара – заяви заместник-изпълнителният директор на Газпром нефт за логистика, обработка и продажби, Анатолий Чернер.